Het weekendweer: Zaterdagochtend nog overwegend droog, daarna zeer wisselvallig

Stationsplein
Foto: Peter Denekamp

Zaterdagochtend vroeg is er kans op een buitje in Zwolle. De rest van de ochtend verloopt droog met hoogstens een flets zonnetje. De bewolking is vanuit het zuidwesten aan het toenemen, want daarvandaan is een front met regen in aantocht.

Vanaf ongeveer 14.00 uur zijn de wolken boven Zwolle dik genoeg dat het begint te regenen. Het regent door tot in de avond. De wind komt uit het zuiden tot zuidoosten met kracht 3 tot 4, een matige wind. ’s Morgens vroeg is het zo’n 8 graden, ’s middags onder de grijze regenwolken is ongeveer 10 graden het maximum.

Het lagedrukgebied dat het regenfront over Zwolle stuurt, komt zaterdag boven Engeland aan en ligt zondag met het centrum dicht bij de Waddeneilanden. Die situatie staat zondag garant voor aanvoer van buien. Theoretisch moeten er tussen de buien stukken blauwe lucht en een zonnetje te vinden zijn. Maar misschien overheersen de wolkenluchten omdat het lagedrukgebied zo nabij is.

Na een nachtminimum van ongeveer 8 graden, klimt het kwik zondagmiddag naar 12 graden. Die middagtemperatuur is normaal voor begin november. De westen- tot zuidwestenwind trekt ’s middags aan naar een volle kracht 4. Hopelijk worden de wolken dan wat uiteen gejaagd ten gunste van de zon.

Maandag en dinsdag bewateren buien vooral de kuststreken. Zwolle houdt het vaak droog. Het is de vraag hoeveel, of weinig, ruimte de zon krijgt tussen de wolken. De wind zit vast in de zuidwesthoek, wat echt koud weer onmogelijk maakt. Een verwachte middagtemperatuur van 11 tot 12 graden. Nachtvorst komt in november best wel voor, maar is voorlopig niet aan de orde in Zwolle.

Foto 1
Stationsplein - Foto: Peter Denekamp
Stationsplein
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)