Het weekendweer: Regenachtig en zondag een stevige wind

Langenholterdijk
Foto: Ank Pot

Zaterdagochtend ziet Zwolle nog even een flauw zonnetje. Het verdwijnt spoedig achter zich sluitende grijze wolkenpartijen. Er is regen op komst. ’s Morgens kan al een beetje regen vallen, in het begin van de middag wordt de kans op een bui beduidend groter.

Wolken en neerslag worden hierheen gebracht door een oceaanstoring. De kern trekt dit weekend boven de Waddeneilanden langs naar het noordoosten. Zaterdagmiddag en -avond is de bewolking vaak dik boven Zwolle en zijn er perioden met regen.

De meeste neerslag wordt verwacht in de nacht naar zondag en vooral zondagochtend vroeg. Zondagmiddag is de kern van de storing bij Denemarken aangekomen. Dan wordt het bij ons geleidelijk droog. Met een beetje geluk breekt de zon later op zondag even door.

De wind houdt zich zaterdag nog vrij rustig. Zondag bij de passage van de storing trekt hij aan naar een vlagerige kracht 4 uit het zuidwesten. In het buitengebied van Zwolle mogelijk windkracht 5.

Onder de regenwolken op zaterdag valt de temperatuur tegen. ’s Morgens vroeg is het minimum ongeveer 11 graden, het maximum in de middag zo’n 19 graden. Misschien nog wat koeler. Zondag krijgt Zwolle iets meer op de thermometer, ongeveer 23 graden, maar wel in combinatie met die stevige bries.

In de nieuwe week begint de zomervakantie in Zwolle. Maandag staat er nog een stevige wind. De zon verschijnt tussen de wolken en een groot deel van de dag is het droog bij ongeveer 23 graden. De rest van de week lijkt iets koeler te worden. Zon, wolken, westenwind en soms een bui maken er gemiddeld Nederlands zomerweer van.

Foto 1
Langenholterdijk - Foto: Ank Pot
Langenholterdijk
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)