Het weer: Nat in de avond en nacht

Foto van auteur

Almelose Kanaal
Foto: Ank Pot

Woensdagochtend schijnt de zon nog door de wolken heen. De bewolking wordt dikker en aan het eind van de middag beginnen de regendruppels te vallen. Perioden met regen houden Zwolle in de avond en nacht nat. Soms is de regenval stevig.

De temperatuur ’s morgens vroeg is ongeveer 8 graden, ’s middags voor de regen arriveert is ongeveer 11 graden het maximum. De wind waait uit het zuiden tot zuidwesten en is matig, kracht 3 tot 4. In de middag en avond staat er de meeste wind.

Een frontensysteem vanuit het westen brengt de regen naar Zwolle. Donderdagochtend is het voorbij, het wordt droog en de wind zwakt af. In de loop van de ochtend, of anders in de middag, komt de zon tussen de wolken door. De zuidwestenwind neemt dan weer iets toe en misschien duikt later nog een enkel buitje op boven de stad. Een middagtemperatuur van 11 graden.

Vrijdag zijn de kansen voor de zon twijfelachtig want een lagedrukgebiedje trekt dan van zuidwest naar noordoost over. Het neemt buienwolken mee. Hoe het uitpakt met de neerslag in Zwolle bekijken we in het volgende weerbericht. De windrichting verandert tijdens de passage van het lagedrukgebiedje flink.

In het weekend is de luchtdruk aan het stijgen. Tegelijkertijd groeit het perspectief op droog weer met minder wind. Zaterdag ziet er wat dat betreft prima uit op de huidige weerkaarten. De zon lijkt goed uit de verf te komen. Ook zondag houdt Zwolle het met een beetje geluk lang droog, na mogelijk een koude nacht.

Foto 1
Almelose Kanaal - Foto: Ank Pot
Almelose Kanaal
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)