Het weer: Kans op een bui, ook droge perioden

Foto van auteur

Stationsplein
Foto: Peter Denekamp

Vrijdag staat de barometer laag. Zwolle bevindt zich onder een lagedrukgebied met een kern ten noorden en ten zuiden. Dit kan geen betrouwbaar weer opleveren. De hele dag is er kans op een bui, met in onze omgeving een voorkeur voor de middag en vooral de avond.

Buien hebben het voordeel dat er ook droge perioden zijn. Je kunt deze uitkienen met een buien-app. Wanneer het droog is, is zonnig weer te veel gevraagd. De bewolking houdt de overhand. De wind komt uit het zuidwesten, zoals al vele dagen het geval is. Een matig briesje, kracht 3, in de avond afzwakkend. De temperatuur varieert van 7 graden ’s morgens tot 11 graden in de middag.

In de nacht naar zaterdag kan nog steeds een bui over de stad stiefelen. Ze komen nu uit het noordwesten in plaats van het zuidwesten.

Zaterdag waait de wind aan de grond uit het westen. Losse stapelwolken worden uit het noordwesten aangevoerd. Daar zouden nog een of meer buitjes in kunnen zitten. De blauwe lucht verschijnt tussen de wolken en de zon krijgt wat ruimte.

Zondag is droog weer zeer waarschijnlijk. De kansen voor de zon zien er goed uit en de wind valt weg. Overdag is het ongeveer 9 graden, na een nacht met een temperatuur die flink keldert: een minimum van ongeveer 3 graden wordt zondagochtend verwacht. Misschien hangt er dan mist in Zwolle.

Foto 1
Stationsplein - Foto: Peter Denekamp
Stationsplein
Foto: Peter Denekamp