Strijd om Jeugdstadsomroeper van Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Over goed twee weken start het HanzeFestival. Een van de onderdelen is het Jeugdstadsomroepersconcours. Hier gaan 5 aspirant stadsomroepers de sportieve strijd aan voor de officiële titel van Zwolse Jeugdstadsomroeper.

Zwolle heeft al vele jaren een “grote” Stadsomroeper die onze fraaie stad tijdens veel gelegenheden vertegenwoordigd. Het lijkt de Stichting Hanzefestival leuk om in het jaar 2009, als onze Sassenpoort 600 jaar oud is, ook een echte Zwolse Jeugdstadsomroeper te krijgen. Deze strijd zal plaatsvinden op zaterdagmiddag 5 september 2009 in een middeleeuws aangeklede omgeving rond de 600-jarige Sassenpoort. De aspirant jeugdstadsomroepers zijn geselecteerd tijdens (school)stadsomroeperconcoursen op diverse scholen. De jeugd van de school heeft uiteindelijk beslist wie, mede namens de school, mee mocht doen als aspirant jeugdstadsomroeper.

Dit zijn uiteindelijk geworden:
·         Tamara Jannink     ODS de Markesteen
·         Esther Visscher    de Matenburcht
·         Robin Vredenborg 7a de Morgenster
·         Jacobien Pluim      7b de Morgenster
·         Peter Afman         Zelf aan gemeld. (school deed niet mee)

Nu is het optreden voor het grote publiek op een mooie locatie, voor de jarige Sassenpoort, heel wat anders dan op school. De kinderen gaan daarom op woensdag 26 augustus eerst oefenen in het kleine Stadsomroepersmuseum, Café de Gezelligheid. Natuurlijk mogen dan de mamma’s en/of de pappa’s ook mee.

Samen wordt dan het programma doorgenomen en er wordt gekeken naar de aankleding en wat handige tips. Het doel is een sportieve en gemoedelijke strijd.

Een kritische jury kiest uiteindelijk de winnaar. Deze jury zal bestaan uit wethouder Cnossen en nationale en internationale stadsomroepers die in Zwolle aanwezig zijn voor een groot internationaal stadsomroepers concours.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Strijd om Jeugdstadsomroeper van Zwolle”

  1. Naast Brulkikkers die de nodig decibellen produceren, zijn er genoeg Skreewlekkuks die mee kunnen dingen naar deze titel.

    De kandidaten dienen uiteraard goed voorbereid aan deze strijd te beginnen, dus verwacht ik meer blerende kinderen door de straote .

    Succes!!

Reacties zijn gesloten.