Stichting Hospice Zwolle zoekt steun

Foto van auteur

Zwolle – In Zwolle is nog geen Hospice (Bijna Thuis Huis). Vanaf september 2007 is er een initiatiefgroep actief bezig een Hospice van de grond te krijgen, welke Stichting Hospice Zwolle genoemd wordt. Via een Hospice probeert de stichting voor mensen, die in hun laatste levensfase verkeren maar niet langer thuis verzorgd kunnen worden, een verzorgingsplek te bieden die zoveel mogelijk overeenkomt met hun thuissituatie.

Het gaat erom dat mensen in Zwolle en omgeving die in de terminale fase zijn ook de keuze hebben voor een Hospice. Wij willen het Hospice zoveel mogelijk met goed opgeleide vrijwilligers gaan runnen, natuurlijk onder leiding van enkele professionals. Als initiatiefgroep heeft de stichting te maken met de nodige opstartkosten, zoals kosten stichtingsakte, kosten KvK, kosten mailings en andere promotiekosten. Verder heeft het Hospice veel geld nodig voor de inrichting en de exploitatie. Het ministerie van VWS vergoedt, bij realisatie, slechts een deel van de coördinatie- en huisvestingskosten. Alle overige inkomsten moeten via fondsen, giften etc. worden gegenereerd.

Door te stemmen op Hospice Zwolle maakt de stichting kans om via De Telefoongids en de Gouden Gids een geldbedrag te winnen dat gebruikt kan worden voor de verdere oprichting van het Hospice in Zwolle.Ga naar http://mijngoededoel.detelefoongids.nl/goeddoel/index.php?id=1631 om uw stem uit te brengen op Hospice Zwolle en breng zoveel mogelijk mensen hiervan op de hoogte. 

Stemmen kan tot 11 september a.s. !

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)