Stormschade in Zwolle

Foto van auteur

De wind waait momenteel flink door ons land. Ook in Zwolle hebben de alarmdiensten de handen vol aan om vele omgewaaide bomen, gevels, en daken die los waaiden. Bomen zijn omgewaaid in geheel Zwolle. Onder andere aan de Willemskade, de Kranenburgweg, en de Reggelaan.

Hieronder een paar foto’s die wij mochten ontvangen. Heeft u ook een foto van schade door deze storm, dan ontvangen wij deze graag!

Foto: Ruben Bongenaar

Vanmiddag rond vier uur was Ruben, samen met een kameraad, getuige van de verwoestende kracht van de storm. Zij zagen hoe de wind de panelen uit de zijmuur van de Zwolse Roei- en Zeilvereniging rukte.

Foto: J.Rabel

Bovenstaande foto is de flat op de hoek Tesselschade / Betje Wolffstraat waarvan een gevel is losgerukt. Louise Schijf meldt Weblog Zwolle dat de Tesselschadestraat voor een deel is afgezet en dat er behoorlijk wat klinkers op de weg liggen. Brandweer en ambulance waren aanwezig. Er waren ook brandweermannen in de flat.

Een schoonheid in cement, door de storm onthuld aan de Tesselschadestraat. Foto Frans Paalman, De Stentor

Foto: R. Kleijer.

Eén van de woonboten van aanlegplaats aan de Ministenstraat is in het Almelose Kanaal losgerukt en dwars komen te liggen.

Foto: Thijs Zijda

Achter de Volkerak viel een boom in het water.

Foto: Teo Postma

Foto: Linda

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

53 gedachten over “Stormschade in Zwolle”

 1. De brandweer rukte ook uit naar het stadhuis aan het Grote Kerkplein rond 18.45 uur.
  Verder zijn alle manschappen van de brandweer opgeroepen i.v.m. de stormschade in heel Zwolle.
  ============
  Heb je nog een melding of iets bijzonders gezien, meldt het hier gerust !

 2. Berkumhof: 1 bus ving de boom op die anders bij een mevrouw in haar woning was terecht gekomen, verderop in deze korte straat ook al een boom omgewaaid. Een derde boom staat op de nominatie; de tegels rondom de wortels liggen al los, dus na vannacht is de kans groot dat dit de derde boom is die deze straat kwijtraakt. Alle drie de bomen hebben een diameter van circa 50 cm en een hoogte van minstens 8 meter, maar de wortels zijn niet zo groot.

  Bovenin het trappenhuis aan de Berkumhof is een grote glazenplaat van circa 6 vierkante meter eraf gewaaid. De glazenplaat aan de Berkumstraat piept het uit, maar voorlopig schijnt deze het nog te houden.
  Bij winkelcentrum Diezerpoort is een groot stuk glaswerk uit de overkapping gewaaid, en er is bewaking aanwezig om het publiek uit het WKC te weren, enkel de AH was open/bereikbaar.

 3. dat van die c1000 is niet waar dak van boven buren is afgewaaid
  op het dak van de c1000 en het puin wordt nu door de politie opgeruimd de winkel en woningen zijn ontruimd en staat op instorten winkel zelf heeft waterschade en achter zijn 2 auto’s beschadigd waaronder 1 total loss en de andere nog onbekend.

 4. Linda had gelijk: “Heel Overijssel heeft last van stroomstoringen als gevolg van de storm. Volgens Essent gaat het om korte spanningdips die worden veroorzaakt door hoogspanningskabels die elkaar raken door de harde wind.”

 5. brandweer heeft min 3 bomen in de eiken straat met de grond gelijk gemaakt
  nog eventje en er staat geen enkele boom meer in de eiken straat! moeten we dan op zoek na een nieuwe straat naam? 😀 ;D

 6. geinig: Mijn vloerbedekking in de woonkamer is niet vastgelijmd, vanavond stond het aan de balkondeur-kant helemaal bol…..de storm waaide op een of andere manier nog helemaal onder, maar dan ook echt onder de drempel van de deur door, dus waar de betonnen vloer ligt.
  Stond wel even raar te kijken….. 😀 Al die jaren nog nooit gezien
  ik wist dat deze flats niet zo goed geisoleerd waren..maar zo erg…

 7. Bedankt Marianne en Webmaster. 🙂
  Jammer dat mijn kids slapen, anders ging ik rondkijken voor wat mooie foto’s. Niet superveilig, maar ach manlief is ook gewoon op de fiets naar sporten vertrokken.

 8. Dit zegt volgens mij meer over de kwaliteit van de bouw dan over de kracht van de storm.
  Graag doe ik een oproep aan alle IJSSELTOREN medewerkers van ABN/AMRO. Hoe is het hen vergaan? Er waren al klachten over trillingen. Achter al dat glas……….brrrrrrrrrrr ik moet er niet aan denken. Geef mij dan maar een degelijk gebouw ala de oude ambachtschool.

 9. Nog een vraagje. Normaal kan ik op de p2000 pagina altijd terugvinden waarom ik de brandweer hoor. Nu heb ik al twee keer sirenes gehoord zonder dat er een melding staat. Is daar een verklaring voor?

 10. Hey….gevel weggewaaid…..Nog meer bos-en-lommert gevalletjes? Zou de aannemer nog aansprakelijk gesteld kunnen worden?
  Hier hadden toch grote ongelukken mee kunnen gebeuren!

 11. De schade aan de Hofmanstraat lijkt mee te vallen. Er is geen opvang nodig voor de bewoners.

  De negen ge?«vacueerde bewoners van de flat aan de Tesselschadestraat brengen de nacht door in het Mercure-hotel in Zwolle.

  Het waterpeil in de stadsgracht is 1 meter boven het normale peil. De verwachting is dat dit niet verder zal stijgen.

  Aan het begin van de avond is het beleidsteam onder leiding van burgemeester Henk Jan Meijer bijeengeweest om de situatie te bespreken en maatregelen te nemen. In het beleidsteam zijn vertegenwoordigd: politie, brandweer, GGD, burgemeester en gemeentesecretaris.

 12. Daar op de schuttevaerkade lag ook een boom. Op de van wevelinckhovenstraat lag een boom over de weg en in de hoekstraat stond er een op punt van omwaaien, eerder vandaag was daar de boel al afgezet omdat er nog een omging.

 13. Zag vanmiddag toen ik naar huis liep met de kinderen op 10 meter afstand een boom omvallen. Met wortel en al. Vlak langs een geparkeerde auto.
  Aparte gewaarwording hoor als je er zo dichtbij staat.
  Was in de Vivaldistraat trouwens.

 14. op de zomerdijkstraat (even zijde) in Stadshagen hangt zeker 75 meter dakgoot los. Een deel is al beneden en de rest is in afwachting :-

 15. Weblog Zwolle is trots op alle bezoekers die hier melding van stormschade hebben geplaatst en foto’s hebben ingestuurd. DANK !!!
  Zo hebben we Weblog Zwolle ooit bedoeld: een actuele INTERACTIEVE website over onze stad Zwolle.
  Meer meldingen zijn uiteraard welkom.

 16. En hier nog wat klein persoonlijk leed.

  Brandweer in actie aan de Bermzegge, Stadshagen. Hier vlogen de pannen van het dak. Ook waren er 3 woonstraatjes afgesloten.

 17. Heb je die foto’s al op gezien van de Tesselschadestraat wat ze hebben ontdekt?
  ____________________

  Admin: Weblog Zwolle.
  Dat hebben we gelezen in De Stentor. De foto staat inmiddels bij het bericht.

 18. Jammer dat er geen foto??s van de Tesselschadestraat op het nieuws waren, of nu.nl

  Maarja, die lui kijken meestal toch niet verder dan de Randstad :-

Reacties zijn gesloten.