Het weer: Koud, vochtig en weinig wind

Foto van auteur

Langenholte
Foto: Ank Pot

Vrijdagochtend is het koud in Zwolle. Het kwik is ’s nachts weggezakt tot weinig boven het vriespunt. Mogelijk wordt het hier en daar autoruiten krabben. Dat klusje kan geklaard worden bij vrijwel windstil weer. Later komt er een klein zuchtje wind te staan uit het zuidwesten.

Mist is tijdens vochtige novemberdagen met weinig wind niet uit te sluiten. In delen van Twente kwam de mist donderdagochtend pas na 8 uur opzetten en zoiets kan ook in Zwolle gebeuren. De zon verschijnt in beeld nadat ze zich heeft ontdaan van de wolkensluiers. Vrijdagmiddag lukt dat het best.

De kans op regen is zeer klein maar niet nul. Voor de kustregio’s worden buitjes berekend, maar we gaan ervan uit dat deze Zwolle niet bereiken. De middagtemperatuur is zo’n 8 graden en die gaat spoedig weer bergafwaarts. Vrijdagavond kan gemakkelijk mist ontstaan.

Zaterdag stuurt een lagedrukgebied ver weg op de oceaan een actief frontensysteem met regen over onze omgeving. Met het oog op de intocht van Sinterklaas is de vraag wanneer precies. Volgens nieuwe berekeningen regent het inderdaad in Zwolle wanneer de Sint ’s middags in de stad aankomt. Paraplu of regenkleding zijn zeker nodig, het wordt erg nat. En kil door een toenemende zuidenwind. ’s Middags is het slechts 7 graden.

Zaterdagavond zit de temperatuur in de lift. Met de regen komt ook zachtere lucht naar Zwolle. Zondag stijgt het kwik naar ongeveer 13 graden. Ook dit gaat gepaard met regenval en een verder aantrekkende wind uit het zuidwesten.

Foto 1
Langenholte - Foto: Ank Pot
Langenholte
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)