Derde en laatste prik tegen baarmoederhalskanker

Foto van auteur

Zwolle – De vaccinatiecampagne Prik en Bescherm tegen het humaan papillomavirus (HPV) gaat dinsdag 1 september haar derde en laatste ronde in. Ditmaal wordt er gestart in Raalte en ook nu weer tekent GGD IJsselland voor de organisatie.

De vaccinatieronde in september is alleen voor de meisjes die reeds één of twee HPV-vaccinaties hebben gekregen. Meisjes die nog helemaal niet gevaccineerd zijn, worden nu niet opgeroepen voor de vaccinatie. Ook het inenten van 12-jarige meisjes tegen HPV, vanaf september in het Rijksvaccinatieprogramma, (RPV) is in verband met de Mexicaans griep uitgesteld tot het voorjaar van 2010. De inhaalcampagne Prik en Bescherm ging in maart 2009 van start en kent drie vaccinatieronden: in maart, april en de laatste in september 2009. De GGD IJsselland gaat ook nu weer uit van acht vaccinatielocaties: Zwolle, Kampen, Hasselt, Steenwijk, Ommen, Hardenberg, Raalte en Hattem. De meisjes – in totaal zo’n 11.000 in de regio – zijn opgeroepen voor een locatie in de buurt van de woonplaats, maar GGD IJsselland hanteert een flexibel vaccinatiebeleid. Dat wil zeggen dat meisjes zich ook in een andere plaats mogen laten vaccineren, mits ze de oproepkaart maar meenemen. Die hebben ze eerder met de post ontvangen.

Data en locaties

Na Raalte, (1 september) volgt Steenwijk (3 september), Ommen (8 september), Hasselt (10 september), Hardenberg (15 september), Kampen (17 september), Zwolle (24 september) en tot slot Hattem (29 september) Op elke locatie zal van 17:00 tot 19:00 uur worden gevaccineerd, alleen in Zwolle is de vaccinatietijd van 16.00 tot 20.00 uur.

De locaties zijn: in Raalte sportcentrum/hal Tijenraan, in  Steenwijk De Meenthe, in Ommen MFC Caroussel, in Hasselt sporthal De Prinsenhof, in Hardenberg Evenementenhal Hardenberg, in Kampen sporthal De Reeve, in Zwolle de WRZV hallen en in Hattem is dat de Open Poort.

Meer informatie staat op de volgende websites: www.prikenbescherm.nl, www.rvp.nl, www.rivm.nl/hpv of www.ggdijsselland.nl. Er kan ook gebeld worden met het gratis telefoonnummer: 0800-301 8051.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Derde en laatste prik tegen baarmoederhalskanker”

Reacties zijn gesloten.