Johanna ‘Jopie’ ter Avest viert 100e verjaardag

|   Laatste wijziging

Johanna ‘Jopie’ ter Avest is woensdag 100 jaar geworden. Burgemeester Peter Snijders ging op bezoek om haar te feliciteren.

Johanna is op 22 november 1923 geboren in het Sophia ziekenhuis in Zwolle. Na de lagere school ging ze naar de huishoudschool. Daarna werkte ze als verkoopster bij V&D, eerst op de gordijnenafdeling, later op de lederwarenafdeling.

In oktober 1945 is Johanna getrouwd. Ze kreeg een dochter en een zoon. Jaren later is ze weer gaan werken, als oproepkracht bij C&A. Ze is altijd in Zwolle blijven wonen. Haar kinderen zijn uitgevlogen en ze heeft veel op de kleinkinderen gepast. Zowel Johanna als haar kleinkinderen vonden dit erg leuk. Als ze weer naar huis ging zeiden ze: “Nu al?” Ze heeft twee achterkleinkinderen, die inmiddels 22 en 24 jaar zijn.

Johanna ging vaak met vriendinnen op pad naar het theater, naar musea en op stedentrip. Tot haar 90e heeft ze altijd gefietst, maar nadat ze een keer is aangereden durfde ze dat niet meer. En tot haar 94e reisde ze nog altijd met de trein naar haar kinderen. Ze woont nog steeds zelfstandig, doet boodschappen en kookt nog zelf. Sinds een paar jaar heeft ze wel wat meer thuiszorg.

Foto 1
Johanna ‘Jopie’ ter Avest viert 100e verjaardag

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)