Terreinbeheerder Jeroen vraagt hulp bij duizenden bloemenbollen planten op landgoed Soeslo

Terreinbeheerder Jeroen Buunen van Landschap Overijssel.
Foto: Landschap Overijssel

Terreinbeheerder Jeroen Buunen van Landschap Overijssel heeft een megaklus te klaren: duizenden bloembollen planten op landgoed Soeslo in Zwolle. Dat kan hij niet alleen en daarom is hij op zoek naar mensen die hem zondagmiddag willen helpen.

“Op Soeslo gaan we insecten en vogels een groot plezier doen met deze actie. Als die duizenden bollen in het voorjaar uitkomen, leveren ze veel te eten op voor alle insecten,” vertelt Jeroen. “De bollen zijn zo gekozen dat ze bloeien in de periode waarin er nog weinig ander voedsel beschikbaar is voor ze. En als insecten het goed hebben, dan hebben ook veel vogels het goed. Zij smikkelen immers van die kleine kruipers en vliegers. Zo geven we de biodiversiteit een boost.”

Landschap Overijssel herstelt met de actie het historische landgoed aan de rand van Zwolle. Het gaat er weer uitzien zoals het in de 19e eeuw was ingericht. Stinzeplanten, zoals de bolgewassen die nu de grond ingaan, hoorden daarbij. Sinds de 16e eeuw werden deze voorjaarsbloeiers aangeplant bij landhuizen, buitenplaatsen en kastelen. Door de bloembollenactie kunnen wandelaars in het voorjaar weer genieten van de bloemenzee rondom het voorname huis, aldus de landschapsbeheerder.

Mensen die Jeroen zondagmiddag 26 november willen meehelpen kunnen zich aanmelden via de website van Landschap Overijssel

Foto 1
Terreinbeheerder Jeroen Buunen van Landschap Overijssel. - Foto: Landschap Overijssel
Terreinbeheerder Jeroen Buunen van Landschap Overijssel.
Foto: Landschap Overijssel

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)