KHC geeft in de beker WVF een “tikkie”

Foto van auteur

Kampen – Een door blessureleed getroffen WVF, heeft ondanks vele doelrijpe kansen de bekerpunten bij  vierdeklasser KHC moeten laten.Na ruim een kwartier spelen kwam KHC door een treffer van Van Mierlo op voorsprong. Ondanks wissels en een scala aan kansen bleef 1-0 op het scorebord staan. WVF bekert desondanks door. 

Op sportpark “de Venen” in Kampen moest WVF het bekerduel tegen KHC aangaan.Met een bank vol licht geblesseerden, maar met captain Martijn Ruijsch, na een langdurige blessure terug in de gelederen, ging WVF fel van start. Het was evenwel KHC die na 6 minuten WVF gaolie Mike te Wiele testte. De blauwwitten schrokken en namen gas terug. KHC zette meer druk hetgeen na 18 minuten resulteerde in de 1-0. Vanuit een corner tastte Te Wiele mis en Van Mierlo strafte feilloos af. Nog geen 5 minuten later zoefde een kopbal van snelle spits Arno Leenhouts rakelings over.
WVF speelde niet lekker. Veel foute passes, slechte aannames en ongelukkige acties wisselden elkaar af. Na een half uurtje kwam WVF goed weg door prima keeperswerk van Te Wiele. De Kampenaren liepen ondertussen tegen het eerste geel op. Op slag van rust creëerde WVF zich nog een tweetal mooie kansen. De stand bleef evenwel 1-0.  Na de thee kwamen Mark Sloots voor Jort van de Belt en Gert-Jan van Limburg voor Nick Rientjes binnen de lijnen. WVF trok onmiddellijk het spel naar zich toe. Na 5 minuten werd Ruijsch onreglementair binnen de zestienmeter gestopt. Peter van de Streek mocht vanaf 11 meter aanleggen, maar wist de uitstekende KHC goalie niet te verschalken. Een offensiever WVF creëerde kans op kans maar vergat te scoren. KHC moest aan de noodrem trekken met een tweede gele kaart als resultaat. Ook nadat Rene Dorgelo voor Leenhouts werd ingebracht lukte het WVF niet om een echte vuist te maken. Frustratie leverde ook aan Zwolse zijde geel op.Verder dan kansen kwamen de mannen van Lindeboom niet. Het afmaken ontbrak. Het bekeravontuur duurt op doelsaldo voort. “Te Slap”, waren de eerste woorden van de trainer direct na afloop. “We hadden veel moeite op de helft van de tegenstander”, analyseerde hij. De van Heerde overgekomen Gert-Jan van Limburg vond met name de afronding bedroevend. De nieuwkomer heeft het evenwel bij WVF goed naar z’n zin. “Het is hier allemaal net iets professioneler”, sprak hij.Zijn persoonlijk ambities liggen hoger dan de tweede klasse. Hij ziet WVF als opstap naar een nog hoger niveau. 

Door : John Ruijsch

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “KHC geeft in de beker WVF een “tikkie””

  1. Hier gaat het natuurlijk om

    WVF bekert desondanks door

    Wat mij betreft ook, of ik as zaterdag tegen IJVV weer netzoveel strijdlust en goed technisch, fris veldspel kan vewachten als wat ik gezien heb…..gister dus niet. “pijntjes hebben = Westenholtens voor nixxx aan de hand, staan er zaterdag gewoon weer”.

Reacties zijn gesloten.