Het weer: Zon en wolken overdag, ’s avonds kans op winterse buien

|   Laatste wijziging

Lichte vorst
Foto: Hans Smit

Dinsdagochtend kan het in Zwolle hier en daar glad zijn door bevriezing. De temperatuur balanceert rond het vriespunt en dicht bij de grond is het gemakkelijk een of twee graden kouder.

De zon doet dinsdag lekker mee en buien zijn er overdag niet. Droog weer met maximaal ongeveer +2 graden op de thermometer. Af en toe schuiven wolken over en in de avond worden dat er meer wanneer vanuit het noordwesten winterse buien binnenkomen. Er is goede kans dat er tijdelijk wat hagel of sneeuw blijft liggen. Dit gebeurt pas na de avondspits.

De wind uit het noordoosten is zwak, in de avond 180 graden draaiend en vanuit het zuidwesten toenemend naar matig, kracht 3.

De winterse buien zitten in een storing die over de Noordzee hierheen komt zeilen. Woensdagochtend is er nog kans op buien, mogelijk met hagel of natte sneeuw. Mogelijk is het ’s morgens vroeg glad door bevriezing. Overdag klimt het kwik richting +4 graden.

Donderdag zoekt de wind de oosthoek op, waardoor de temperatuur wel eens een heel etmaal iets onder het nulpunt kan blijven. Vriesweer overdag en met een beetje mazzel schijnt de zon.

Foto 1
Lichte vorst - Foto: Hans Smit
Lichte vorst
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)