Het weer: Koud en kans op een bui

IJssel
Foto: Obbe Bakker

Woensdagochtend vroeg heeft Zwolle een temperatuur iets boven het vriespunt. Aan de grond kan het een fractie onder nul zijn. Op sommige plaatsen is gladheid mogelijk door bevriezing.

De nachtelijke winterse buien met regen, hagel of natte sneeuw zijn ’s morgens aan het wegtrekken. Wie vroeg de deur uitgaat kan er nog in terechtkomen. Waarschijnlijk is de neerslag in Zwolle vloeibaar, richting Twente en de Achterhoek is de kans op natte sneeuw of zelfs een tijdelijk sneeuwdekje groter.

Gaandeweg de ochtend zakt de buiigheid in, de zon pakt wat ruimte, waarna in de middag en avond de kans op een winterse bui weer toeneemt. Het kwik kruipt ’s middags naar een maximum van ongeveer +3 graden.

De wind is zwak tot matig van kracht en variabel van richting. De veranderende windrichting komt door een storing die vanaf de Noordzee over onze omgeving naar het oosten trekt. ’s Avonds valt de wind weg en kan nevel of mist ontstaan. In de nacht naar donderdag duikt de temperatuur een paar graden onder nul.

Donderdagochtend vriest het enkele graden en daarna komt het kwik nauwelijks boven het nulpunt uit. Een koude maar droge dag met mogelijk een mistig begin. Ook vrijdag en zaterdag is het overwegend droog bij een temperatuur die overdag stagneert bij 0 °Celsius. ’s Nachts krijgt Zwolle enkele graden vorst, het is koud voor de tijd van het jaar.

Foto 1
IJssel - Foto: Obbe Bakker
IJssel
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)