Het weer: Kans op mist en gladheid

Noorderkolk
Foto: Hans Smit

Woensdagnacht en donderdagochtend is er kans op mist in Zwolle en omgeving. Zeer slecht zicht is mogelijk. Daarbij vriest het enkele graden, wat mooie rijpvorming op bomen en planten kan opleveren. Misschien wel zo mooi als op bovenstaande foto. Natuurlijk kan het glad zijn op plekken waar niet gestrooid is.

Er staat de hele donderdag nauwelijks wind en daardoor kan het zicht lang matig zijn. Maar het idee is dat de mist ergens in de ochtend optrekt tot lage bewolking. Deze zorgt voor grijs weer, hopelijk breekt de zon er toch doorheen.

Het is een droge dag met hoogstens een eenzaam sneeuwvlokje dat uit de wolken neerdwarrelt. De temperatuur komt moeilijk boven het vriespunt uit. Mocht de zon het helemaal af laten weten, dan blijft het overdag licht vriezen.

Tot en met het weekend houdt Zwolle overwegend droog en winters weer. Lichte tot matige nachtvorst en overdag een temperatuur rond 0 graden Celsius.

In de nacht naar vrijdag staat er een beetje wind, wat de kans op mist verkleint. Vrijdag overdag wordt veel van de laaghangende bewolking vermoedelijk opgeruimd. Dat zou een zonnige dag opleveren.

Foto 1
Noorderkolk - Foto: Hans Smit
Noorderkolk
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)