Het weer: Mogelijk een ijsdag

Langs de Aa
Foto: Hans Smit

Vrijdagochtend vriest het enkele graden in Zwolle. Kans op nevel of mist is er in de vroege uren ook, maar een verschil met donderdag is dat er een zuchtje noordoostenwind komt te staan. Eventuele mist verdwijnt vlotter.

Iets drogere lucht stroomt binnen uit het noordoosten, de kansen voor de zon worden groter, vooral in de middag. Ook onder de zon blijft het koud en het is helemaal de vraag of het kwik wel boven het vriespunt uitkomt. Zo niet, dan heeft Zwolle een zogeheten ijsdag te pakken. Langzamerhand vormt zich een ijslaagje op ondiep water en natuurijsbanen.

Tegen de avond valt de wind compleet weg. De temperatuur zakt behoorlijk, zeker als het opgeklaard blijft. Het kwik kan in de nacht naar zaterdag zakken naar -5 °Celsius. Mogelijk wordt het nog iets kouder: matige vorst. Mocht zich mist vormen, dan vriest het wat minder.

Zaterdag tot en met maandag zit het koude weer met nachtvorst vast in het zadel. De luchtdruk is aan het stijgen en de kans op neerslag is gering. Mocht er toch wat uit de wolken dwarrelen, dan is het een enkel sneeuwvlokje. De zon laat zich de komende dagen waarschijnlijk wel zien boven Zwolle.

Op de weerkaarten tekent zich na maandag voorzichtig minder koud weer af. Dat houden we in de gaten, hier in het weerbericht op 1Zwolle.

Foto 1
Langs de Aa - Foto: Hans Smit
Langs de Aa
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)