Het weer: Zonnige ijsdag

Ter Pelkwijkpark
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdagochtend is het ijskoud in Zwolle. De dag start met een temperatuur van ongeveer -8 °Celsius. Er staat nauwelijks wind, een ochtendmistbank is mogelijk.

Droog is het ook en de zon heeft ‘s morgens alle ruimte. Het kwik blijft iets onder het vriespunt en dus mogen we het een officiële ijsdag noemen. In de middag verschijnt hoge sluierbewolking, die de zonnestralen geleidelijk gaat dempen. De wolkensluiers horen bij een oceaanstoring die over Noord-Frankrijk richting Zuid-Duitsland trekt en daar woensdag sneeuw en ijzel gaat deponeren. In onze omgeving valt geen vlok sneeuw, ijzel is evenmin aan de orde.

Dinsdagavond en in de nacht naar woensdag gaat de temperatuur omlaag. Woensdagochtend verwachten we lichte vorst. Vermoedelijk een temperatuur tussen -2 en -5 graden. Woensdag is er veel zon en nauwelijks bewolking. Het kwik komt niet boven nul, waarmee Zwolle een tweede ijsdag cadeau krijgt.

Donderdag is het overdag boven het vriespunt. Er is veel zon. Wind steekt op uit het zuidwesten tot westen, wat een minder koude hoek is, maar de temperatuur wordt voor het gevoel toch gedrukt. In de nacht naar vrijdag is het rond het vriespunt.

Kijken we nog even naar de weerkaart voor volgende week. Een actieve oceaanstoring weet komende zondag met een bak regen door te dringen tot onze omgeving. De temperatuur gaat daarna naar +9 graden en ‘s nachts vriest het niet meer. Het is volgende week weer herfst in Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)