Het weekendweer: Nachtvorst, overdag iets boven het vriespunt

|   Laatste wijziging

Huize Arnichem - Haerst
Foto: Hans Smit

Zaterdag vriest het ’s morgens. De temperatuur in Zwolle ligt tussen -2 en -5 graden, mogelijk nog kouder. Het is nevelig of mistig, het zicht verbetert in de loop van de ochtend. De temperatuur kruipt rond het middaguur boven 0 graden uit.

De dag begint windstil, later merk je een zuchtje wind uit het westen. De zon breekt door de lage bewolking heen, lukt het ’s morgens niet, dan gebeurt het ’s middags hopelijk. In de avond is er een kleine kans dat een buitje uit het noorden met wat lichte sneeuw over de stad trekt.

In de nacht van zaterdag op zondag daalt het kwik iets onder het vriespunt. Mist kan er zondagochtend even hangen. De temperatuur komt onder zon en wolken een beetje boven nul. De wind is eerst zwak, zondagmiddag toenemend naar matig, kracht 3. Uit het zuidwesten, geen optimale windrichting voor serieus vriesweer.

Uit het zuidwesten nadert zondag een storing. Overdag is het nog droog, maar vanaf het begin van de avond gaat het sneeuwen. De kans is groot dat er maandagochtend een laagje sneeuw ligt in Zwolle.

De nieuwe week verloopt kwakkelend. Een temperatuur die zowel overdag als ’s nachts dicht in de buurt van het vriespunt bivakkeert. Wisselvalligheid treedt in, waarbij nog moeilijk te zeggen is welke vorm de neerslag aanneemt. Tegen het eind van de week heeft Zwolle vermoedelijk een wind uit zuidelijke richtingen. Daar komt winters vriesweer meestal niet vandaan.

Foto 1
Huize Arnichem - Haerst - Foto: Hans Smit
Huize Arnichem - Haerst
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)