Groene Welle doet mee aan Nationale Beroepenwedstrijd Tuinaanleg

Foto van auteur

Op 7 februari, tijdens de Open dag, vindt de Nationale Beroepenwedstrijd Tuinaanleg plaats bij De Groene Welle. Deze wedstrijden zijn de voorrondes van een reeks wedstrijden die landelijk georganiseerd worden vanuit een samenwerking tussen de Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG), Aequor en de AOC-raad. Bezoekers van de Open dag kunnen een kijkje komen nemen bij de wedstrijd, maar ook informatie inwinnen over de diverse opleidingen van De Groene Welle.

Tijdens de wedstrijden leggen mbo-studenten jonger dan 22 jaar een tuin aan. Doel is om jongeren te laten ervaren wat het hoveniersvak inhoudt. Vanuit De Groene Welle neemt één team deel aan de wedstrijd. Ruud Spruijt en Robert van Dijk gaan de strijd aan met studenten van andere AOC’s. De aangelegde tuinen moeten voldoen aan een aantal criteria. Zo moet elke tuin 4.00 bij 4.00 meter worden. Ook moeten ze binnen 15 uur (30 uur per team) worden aangelegd. Een vakkundige jury, die bestaat uit specialisten uit het bedrijfsleven, beoordeelt de tuinen op vaktechnisch gebied.

Voor de studenten die deelnemen aan deze wedstrijd in Zwolle is het dit jaar extra spannend. Niet alleen de vakjury kijkt deze keer toe, maar ook de bezoekers van de Open dag. Helaas nemen de studenten van De Groene Welle niet in Zwolle deel aan de wedstrijd, maar in Roermond. De Groene Welle ontvangt studenten van AOC-Oost, Wellantcollege en AOC Friesland.

Om beslagen ten ijs te komen, zijn Ruud en Robert nu al druk met de voorbereidingen. Op school is een interne voorronde gehouden. Ook is naast de reguliere praktijkuren extra aandacht besteedt aan de praktijk van het hoveniersvak. Winnen de studenten van De Groene Welle, dan strijden zij tijdens
Tuinidee in Den Bosch (22 t/m 25 februari 2007) om de nationale titel. Het team dat in Den Bosch wint, mag zich een jaar lang Nederlands kampioen noemen en zal Nederland vertegenwoordigen tijdens de internationale wedstrijden in Japan.

5 gedachten over “Groene Welle doet mee aan Nationale Beroepenwedstrijd Tuinaanleg”

 1. haie,

  Jammer jongens, volgens mij zijn jullie als derde geeindigd…de echte winnaars zijn helaas 2e geworden, Boxtel word toch 4e in Den Bosch.
  Rhodo’s in een bloempot, hahah :-

  Groeten Ruurd en Robert.

 2. hee

  ;D ;D ;D hier de winnaars uit boxtel ;D ;D ;D

  jullie waren goede tegenstanders.
  jammer dat jullie slecht verliezers zijn.

  wij gaan naar Den Bosch en we zullen wel zien hoe ver we komen.

  hee manne uit zwolle …. als je maatvoering maar goed is :- ;D

  gr joost en mike

 3. aa jongens grapje moet kunnen!
  Wij komen 25 februari ook naar Den Bosch kijken.
  Veel succes daar en maak er maar weer wat moois van!

  Gr Ruurd en Robert

Reacties zijn gesloten.