Het weekendweer: Regen en wind, maar wel milder

Burgemeester van Roijensingel
Foto: Peter Denekamp

Zaterdagochtend is het nog overwegend droog in Zwolle en minder koud dan op eerdere ochtenden, ongeveer 5 graden. De zuidenwind is matig, kracht 3, en neemt ’s middags toe naar een vlagerige kracht 4 tot 5. De meeste wind in het begin van de avond.

De bewolking wordt zaterdag vanuit het zuidwesten dikker en vanaf het begin van de middag gaat het regenen in Zwolle. Stevige regenval staat op het programma, die tot ongeveer halverwege de avond duurt. De wind draait dan naar het westen. ’s Avonds wordt de hoogste temperatuur gehaald, maar liefst 10 graden.

Een lagedrukgebied boven Engeland trekt met zijn kerm onze richting op en stuurt zachtere lucht en regengebieden vooruit. Na de regen van zaterdagmiddag en -avond is er een korte pauze. Totdat in de loop van de nacht naar zondag alweer een volgend neerslaggebied over de stad schuift. De westenwind blijft ’s nachts stevig staan.

Zondagochtend druipt de regen af naar het oosten. Openingen voor de zon zijn schaars. De westenwind heeft eerst nog kracht 4, in de middag en avond geleidelijk afnemend. Zondagavond volgt weer regen. Een temperatuur overdag van circa 10 graden.

Nog steeds zo zacht is het in de eerste helft van de nieuwe week. Maar droog houdt Zwolle het niet. Later in de week nadert vanaf de oceaan een groot hogedrukgebied. Dat zorgt voor droog weer en houdt de wind in de westhoek, waardoor het voorlopig vrij mild blijft voor de tijd van het jaar.

Foto 1
Burgemeester van Roijensingel - Foto: Peter Denekamp
Burgemeester van Roijensingel
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)