Het weer: Regen in de ochtend en avond, toenemende wind

Palestrinalaan
Foto: Peter Denekamp

Woensdag komt er in twee etappes regenwater bij in nat Zwolle. ’s Morgens vroeg wordt de bewolking vanuit het zuidwesten snel dikker en daarna begint het te druppelen. Het is meest lichte regen, die valt tot het begin van de middag. Halverwege de avond volgt opnieuw neerslag.

In de middag wordt de bewolking dunner, mogelijk zo dun dat de zon even doorbreekt. In de loop van de avond regent het weer. Het kwik stijgt van ongeveer 5 graden ’s morgens tot ongeveer 9 graden ’s middags. De dag start met weinig wind, vanuit het zuidoosten neemt hij geleidelijk toe en draait naar zuid.

Woensdagavond staat er uit het zuiden een vlagerige windkracht 4, die in de nacht naar donderdag aanhoudt. De nachtelijke bewolking breekt in de wind en de volle maan verlicht Zwolle af en toe.

Donderdag kan de stad tot in de avond een beetje opdrogen terwijl er een straffe zuidwestenwind waait, kracht 4 tot 5. Er is waarschijnlijk te veel bewolking voor een zonnetje. Een temperatuur overdag van ongeveer 10 graden. In de avond en nacht naar donderdag komt een regengebied binnen.

Tot en met het eind van het jaar trekt een reeks oceaanstoringen over. De wind blaast een stevig partijtje mee uit het zuidwesten tot westen. Vrijdag zijn buien niet ver weg, zaterdag arriveert een actief regengebied en zondag, oudjaarsdag, ook.

Volgens de huidige berekeningen is het tijdens de jaarwisseling zelf droog in Zwolle. In de komende weerberichten op 1Zwolle bekijken we of die verwachting de komende dagen toch nog in het water valt.

Foto 1
Palestrinalaan - Foto: Peter Denekamp
Palestrinalaan
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)