Première U2 rockdienst tijdens Roots, Reli & Rage

Foto van auteur

Zwolle – Met trendwatcher Adjiedj Bakas en de première van de  U2 rockdienst met coverband U2two wordt het festival Roots, Reli & Rage op unieke en trendsettende wijze geopend. De 3e editie van het festival in de IJsseldelta, met als thema trends en rages, biedt naast de spectaculaire opening een zeer gevarieerd programma met activiteiten in Zwolle, Kampen en Hasselt.  

Het  festival start op 25 september om 19.00 uur in de Broerenkerk met een inspirerende lezing van trendwatcher Adjiedj Bakas. Daarna de première van de nieuwe U2 rockdienst van dominee Jan Andries de Boer:  “Vision over Visibility”. Deze rockdienst bestaat voor 100% uit nummers van de nieuwste cd  ‘No Line On The Horizon’van U2 die live ten gehore worden gebracht door de coverband U2two.

U2 rockdienst met Jan Andries de Boer

De U2 rockdienst past prima in het festival Roots, Reli & Rage, waarin dit jaar  maatschappelijke trends op het gebied van zingeving (rages) speciale aandacht krijgen . Een rockdienst is een kerkdienst, waarbij in plaats van de traditionele psalmen en gezangen nummers klinken van een rockgroep. In dit geval gaat het daarbij om nummers van U2, die live ten gehore worden gebracht door U2two. Daarmee wordt de rockdienst een kruising tussen een kerkdienst en een popconcert. Er mag gedanst worden, maar er zijn ook stille momenten en er is een echte preek  met U2 muziek als inspiratie. Jan Andries de Boer heeft landelijke bekendheid verworven met zijn U2- en Bløf-diensten.

Tributeband U2Two met leadzanger Sam Kramer

Met de optredens van U2 in Nederland nog vers in het geheugen, Is het voor iedereen een groot feest  om de U2rockdienst  van tributeband U2two bij te wonen. U2two wordt door menig kenner een van de beste U2 tributebands ter wereld genoemd, met als grote publiekstrekker Sam Kramer. Sam stond in de finale met zijn imitatie van Bono in het Talpa 10 programma “in de huid van…”, en in stem en verschijning is Sam het ongeëvenaarde evenbeeld van U2-leadzanger Bono. In 2008 startte hij de band “U2two, en speciaal voor de opening van het festival Roots, Reli & Rage werkt de band voor het eerst mee aan een U2rockdienst.

Michaelsnacht

Na afloop van de opening, om 21.30uur, start de Michaelsnacht in de Grote Kerk in Zwolle. Met optredens van Ruud Knier, Roy Kuschel, de band Nagaru, Mirecourt en organist Toon Hagen biedt de Michaelsnacht een afwisselend programma met poëzie en muziek. Deze dienst is gratis toegankelijk!

Kaartverkoop

De opening van het festival is van 19.00 – tot ca 21.30uur in de Broerenkerk in Zwolle.

Entree is € 10. (Een gedeelte van de opbrengst gaat naar een goed doel).

Kaarten zijn vanaf dinsdag 8 september verkrijgbaar bij de VVV winkels in Zwolle, Kampen en Hasselt. Er is slechts een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar, dus wacht niet te lang ,want vol is vol.

Kijk voor meer informatie over het festival  Roots, Reli & Rage op: www.rootsrelirage.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

13 gedachten over “Première U2 rockdienst tijdens Roots, Reli & Rage”

 1. Wat een leuk idee! Heb vandaag net “No line on the horizon” gedraaid. Vers gebrand…staan leuke nummers op o.a. de titeldrager. Dit is vast dezelfde coverband als die op het Stratenfestival stond. Haha die man heeft ook Blof-diensten gehouden; ook geen verkeerde band!

 2. Waarom niet? Mooi dat ze zo’n passievol lied over de Ierse zaak brachten, met vrede als doel. Het is er nu aardig rustig geloof ik. Of ben je bang dat ze er te wild op dansen? wiki

  In het Nederlands

  Heel mooi hoor, maar ik ga toch voor “one”.

 3. Waarom niet?

  Omdat het gaat over alle ellende die het geloof voortbrengt, je knalt een katholiek neer omdat hij niet protestant is. (want dat is uiteindelijk natuurlijk gewoon de oorzaak van deze dag) Kan me voorstellen dat ze dit dus niet gaan spelen, lijkt me geen ‘reclame’.

 4. Oh ja zo…is al zo vanzelfsprekend daar. Pff vreemd eigenlijk. Maar hun streven naar vrede in deze belachelijke geloofsstrijd tussen Katholieken en Protestanten. zoveel honderder jaren na kruistochten en die vreemde Alva etc.

  Inmiddels (zeker Katholiek-Protestant) overal veroordeeld, nu gelukkig ook in Ierland lijkt het. Denk dat U2 daar nog wel een positieve bijdrage aan geleverd heeft. Zie ze nog zwaaien met die grote witte vlag…. Schitterend dat ze die vrijheidsstijd en de stijd tegen onrecht en armoede all over the world hebben voortgezet. Kan me je uitleg goedvoorstellen, maar er staat wel in dat het een belachelijke strijd is….persoonlijk vind ik het nummer mooier als sommige nummers op “no line”. Mooie herinnering, ik ga nog eens luisteren.

 5. is al zo vanzelfsprekend daar.

  Niet alleen daar hoor, wat dacht je van het Christendom en de Islam? Staan ook lijnrecht tegenover elkaar of Israel en de Palestijnen?
  Komt allemaal voort uit het geloof.

  Mooie herinnering, ik ga nog eens luisteren.

  “New Years Day” is ook mooi, heb ik tijdens de jaarwisseling 1999-2000 precies om middernacht midden in het centrum van Brussel uit een auto horen knallen.

 6. Met opzet enkel geloofsconflicten aangestipt…dacht er komt vanzelf wel iemand met Christendom-Islam: ja triest. Weet dat er plannen waren, volgens mij nu niet meer? Om in NL gezamenlijke diensten tussen Christenen en Moslims te verzorgen: é6n God. Interessant.

  Joden en Moslims idd ook. Toch zijn er goede contacten (plukte ik van VK-Opinie) maar die zijn zeldzaam helaas. Weet dat ook Joden niet heel erg willen samenwerken met Christenen.

  Elke jaarwisseling moet ie door de kamer galmen waar we dan zijn…het liefst rond 0.00 uur maar een jaarwisseling zonder “New Years Day” is geen jaarwisseling ……idd

 7. Danny praat onzin. Dat nummer zet zich helemaal niet af tegenn het geloof, maar hekelt wel het geweld door het geloof. U2 heeft verder tientallen religieuze nummers opgenomen.

 8. bovendien gaat de strijd in ierland helemala niet tussen katholiek en protestants, maar om wel of niet bij engeland horen. En de voorstanders daarvan zijn protestants, de anderen niet. Maar het is geen geloofsoorlog in ierland.

 9. U2 viering rondom Millenniumdoelen
  Alvast een voorproefje op 25 september, maar dan toch weer anders….? Kom zondag 13 september a.s. naar het prachtig gelegen Worpplantsoen aan de IJssel in Deventer. Van 12.00 – 14.00 uur uitvoering van RadU2 Viering, Show- en Marchingband VIOS met U2 taptoeshow en grote Millenniumdoelen markt tot 17.00 uur met 30 organisaties. Ruim 100 deelnemers in optreden: U2-koor, -band, -multimedia,- show en marching band. Toegang gratis. Prachtig RadU2 projectboek voor 5 euro. Info: http://www.radu2.nl 🙂

 10. Niet mogen en Vrijheidspartij :'( Blijkt maar weer dat ik een andere vrijheid voor ogen heb. Zeg maar de vrijheid die U2 ook uitdraagt. Vrede en vrijheid, alle mensen zijn gelijk. Geen onderscheid naar aard, ras, geloof of ideologie.

Reacties zijn gesloten.