Het weer: Droog en weinig wind

Vreugderijkerwaard
Foto: Ank Pot

Vrijdagochtend is het ongeveer 4 graden in Zwolle. In de middag verdubbelt dat naar 8, misschien 9 graden. De gebeurt onder bewolking waar in de zeer vroege ochtend nog enkele verdwaalde druppeltjes motregen uit kunnen vallen. De rest van de dag is het droog.

Een krachtig hogedrukgebied is boven Frankrijk aangekomen. Daardoor wordt bij ons mildere lucht aangevoerd uit het westen. Wolkenvelden blijven binnen drijven. Ze zijn niet erg dik, maar onzeker is hoeveel de laagstaande zon hiertegen in te brengen heeft. In de middag heeft ze vermoedelijk de meeste kans. De westenwind is zwak tot matig uit het westen, kracht 2 à 3.

In de nacht van vrijdag op zaterdag blijven de wolken komen. Het kwik daalt niet verder dan tot ongeveer 6 graden. Zaterdag overdag wordt volgens de berekeningen maar liefst 10 graden gehaald. Wel met wolkenvelden waaruit geen regen valt. Een iets toenemende wind uit het zuidwesten.

Zondag trekt de zuidwestenwind verder aan. Een volle kracht 4 wordt verwacht door de toenemende invloed van een lagedrukgebied boven het noorden van Scandinavië. Bewolking zonder regenplannen blijft zondag waarschijnlijk de overhand houden. De temperatuur daalt van 10 graden naar ongeveer 8 graden.

Na maandag kunnen oceaanstoringen Zwolle weer bereiken. Neerslaggebieden zeilen hierheen, in de tweede helft van de nieuwe week misschien met winterse buien en kans op een stevige zuidwester.

Foto 1
Vreugderijkerwaard - Foto: Ank Pot
Vreugderijkerwaard
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)