Het weer: Bewolkt en lang regenachtig

Grote Markt
Foto: Obbe Bakker

Dinsdag is het vaker nat dan droog in Zwolle. In de ochtend wordt het al snel regenachtig en dat blijft lang zo. Pas tegen de avond is het eind van de neerslag in zicht.

Alle regen komt uit dikke bewolking van een groot frontensysteem uit het westen. In de avond is het voorbij en vallen er gaten in het wolkendek. De nacht in Zwolle maakt kans op opklaringen. De wind is overdag matig, een volle kracht 3 uit het zuidwesten, in de avond draaiend naar west en afnemend.

Een temperatuur van ongeveer 8 graden overdag. In de avond en nacht naar woensdag daalt het kwik onder de opklaringen naar circa 6 graden.

Oceaanstoringen komen aan de lopende band binnen, woensdag de volgende. In de vroege ochtend is het nog even droog, waarna de bewolking toeneemt en de kans op regen almaar stijgt. Het meeste valt waarschijnlijk in de avond. De westenwind is matig.

Donderdag en vrijdag gaat de wind de noordwesthoek in en trekt flink aan. Buiigheid komt stevig op gang en verdwijnt niet zomaar. Vrijdag heeft Zwolle winderig en buiig herfstweer, terwijl de astronomische winter dan begint.

Foto 1
Grote Markt - Foto: Obbe Bakker
Grote Markt
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)