Spetterende onthulling nieuwe fontein Wavinvijver

Foto van auteur

Zwolle – Wethouder Gerrit Piek onthult op zaterdag 12 september om 14.00 uur de nieuwe fontein in de Wavinvijver, aan de Mozartlaan in Holtenbroek. Rondom de onthulling worden tal van feestelijke activiteiten georganiseerd in samenwerking met artiesten van Kindercircus Pavarini, studenten van Hogeschool Windesheim en stadsdichter Alet Boukes,.

Hoe de openingshandeling van de wethouder eruit komt te zien, blijft echter nog even een verrassing. Tijdens het mini-wijkfeest waaraan de onthulling is gekoppeld, zal stadsdichter Alet Boukes het winnende gedicht voorlezen van de wedstrijd die onder bewoners van Woonzorgcentrum Fermate is gehouden. Daarnaast verzorgen studenten van Hogeschool Windesheim met een hovercraft een spetterende show in de Wavinvijver en attenderen artiesten van Kindercircus Pavarini bezoekers van de wijkmarkt op de onthulling.

Sinds de bouw van het Wavin-gebouw in 1967 sierde de fontein de Wavinvijver.

Veertig jaar later bleek de fontein zijn beste dagen te hebben gehad. Vooral toen na de afgelopen schaatswinter bleek dat de koperen spuitmonden van de fontein ontbraken. De Stichting Beeldentuin Holtenbroek heeft het initiatief genomen om de fontein te vervangen. Naast het beschikbare budget van de gemeente Zwolle heeft de Stichting Wijkfonds Holtenbroek ook financieel bijgedragen en is de plaatsing van een nieuwe, decoratieve fontein nu een feit.

Om de nieuwe fontein te kunnen plaatsen moest echter eerst de oude fontein worden weggehaald. Dit ging niet zonder slag of stoot zodat een medewerker van het aannemersbedrijf uiteindelijk zelfs het water in moest om de laatste resten van de oude fontein te verwijderen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Spetterende onthulling nieuwe fontein Wavinvijver”

Reacties zijn gesloten.