Verkeerscontrole Nieuwleusenerdijk

Foto van auteur

Zwolle – Dinsdag 8 september heeft een team van Politie IJsselland in samenwerking met het KLPD, de Marechaussee, ANWB en Rijkswaterstaat een verkeerscontrole uitgevoerd op de Nieuwleusenerdijk.

 

politie_ijsselland.jpg

 

Er zijn 119 voertuigen gecontroleerd. In totaal werden 18 boetes uitgeschreven: 3x Foutieve kentekenplaat, 2x Defecte verlichting, 4x Niet tonen Rijbewijs, 1x Hulpkoppeling, 1x Losbreekreminrichting, 1x Niet dragen autogordel, 2x Los liggende lading, 1x Uitstekende lading, 2x Te weinig banden profiel en 1x Defecte claxon.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

12 gedachten over “Verkeerscontrole Nieuwleusenerdijk”

 1. Kijk maar uitk knol, straks mikken ze hun waterfiets nog voor je auto. Kan je nog de spreekwoordelijke middelvinger van ze krijgen ook als je gaat protesteren voor die bekeuring. šŸ˜›

 2. ik weet niet waarom jij zo reageert maar ik vindt het niet normaal dat ze de fietse er zo voor gooien, schijnbaar jij wel omdat ze in een gebakken banaan rondrijden.

 3. Nou nee. Je zal vast gelijk hebben en dat die fietser dus onverantwoordelijk bezig was. En als je dan ook nog eens de vinger krijgt, dan heb je het helemaal gehad. Volledig begrijpelijk (maak ik ook mee met fietsers, voetgangers, automobilisten en brommerrijders maar met name automobilisten).

  Alleen om dat Ć lle ligfietsers af te rekenen op die Ć©ne, dat vind ik toch wat kort door de bocht.

 4. maar om nu met de borst vooruit te zeggen dat ligfietsen een veilig en normaal voertuig is, vind ik ook zo wat. die dingen zijn levensgevaarlijk en gaan gewoon veel te snel.

 5. Veel te snel? Dan vind je auto’s, bromfietsen, snorfietsen, racefietsen, motoren, vrachtwagens, etc. ook allemaal levensgevaarlijk. Die gaan net zo snel, zo niet sneller.

  Misschien zou je het eens moeten ervaren hoe (al dan niet) onveilig zo’n apparaat is.
  Want ja, ik durf te zeggen dat een ligfiets niet onveilig is. Niet onveiliger dan een normale fiets of wat dan ook. Alleen ligt het eraan hoe je ermee omgaat. Dat geldt gewoon voor elke manier van vervoer.

 6. Ik heb nog nooit op zo’n ding gelegen maar vraag mij af wat daar prettig aan is. Feit is wel dat die dingen voor onveilige verkeerssituaties zorgen.

 7. Ach…. feit…. zet dat woord erbij en het is zo? Feit is dat die brommers, auto’s, gewone fietsen ook voor onveilige verkeerssituaties zorgen. Eigenlijk nee, de bestuurders.

  Maar wat is er prettig aan? Geen last van zere polsen, geen last van zeer achterwerk, geen last van gevoelloze edele delen. Hogere snelheid met dezelfde inspanning.

  Voor mij geen onprettig zadel meer tussen m’n benen. En ja, ik heb ook lederen Brooks zadels gehad in m’n ‘normale fiets tijdperk’.

 8. De overige bestuurders kunnen voor onveilige verkeerssituaties zorgen maar een ligfietser wordt minder snel opgemerkt dan andere weggebruikers. En die klachten van jou herken ik niet behalve soms dat gevoelloze.

 9. Ik heb vroeger veel op de gewone fiets gereden. Ligfietsen doe ik nog maar een jaar of 10. Met de normale fiets werd ik net zo slecht opgemerkt als met de ligfiets. Het is gewoon een kwestie van kijken.
  Goed, als ik achter een auto sta, zie je me met de ligfiets vermoedelijk niet maar met een gewone fiets wel. Net zoals achter een heg rijden. Dat zijn plekken waar je als ligfietser gewoon meer moet uitkijken. Verder moet ik gewoon goed opletten omdat menig automobilist dat niet doet of wel kijken maar gewoon vol het gas intrappen terwijl ze over de haaietanden racen die ze voor hun neus hebben.

 10. Ha, ik kan zeggen dat ik wel eens op zo’n ding gezeten heb. (Had het gevoel dat ik opnieuw moest leren fietsen. Maar na 1 rondje rond de Jaap Eden baan en tientallen platgereden pilonnetjes heb ik toch wel het idee dat het snel te leren is.)

  Ben er ook van overtuigd dat een ligfiets veiliger is dan een conventionele fiets. (Bij een noodstop heb je met een ligfiets je benen veel sneller en efficiƫnter aan de grond dan bij een conventionele fiets.)

  Maar heb er toch niet een. Voor mijn dagelijkse ritjes van huis naar het station is het niet handig. (Lastig te stallen.) En voor de zondagmiddagritjes… Hmm… Nou ja mijn fietsenmaker heeft ze helmaal niet.

Reacties zijn gesloten.