Versneld het mbo diploma halen op het vmbo

Foto van auteur

Zwolle – Voor vmbo’ ers die geïnteresseerd zijn in de mbo opleiding Voertuigentechniek en Transport en Logistiek, organiseert TalentStad op woensdag 16 september een informatieavond. De avond is bedoeld voor derdejaars basisleerlingen die chauffeur goederen vervoer, magazijnmedewerker of (bedrijfs)automonteur willen worden. TalentStad start deze nieuwe gecombineeerde vmbo-mbo opleiding in samenwerking met Landstede Harderwijk. Het doel is leerlingen een geïntegreerd leertraject aan te bieden in hun vertrouwde leeromgeving die hen in staat stelt versneld in het bezit te komen van het mbo niveau 2 diploma, de startkwalificatie. TalentStad is de enige vmbo-school in de regio die de specialisatieTransport en Logistiek aanbiedt.

Een leerlijn in de vorm van één traject, dat wordt aangeboden op en vanuit één onderwijslocatie (TalentStad Blaloweg) door één onderwijsteam. Leerlingen starten de opleiding in het derde leerjaar van het voortgezet onderwijs en blijven vervolgens 3,5 tot 4 jaren onderwijs volgen op TalentStad. Zij leren verder in hun eigen vertrouwde omgeving onder begeleiding van een team dat bestaat uit hun eigen docenten en MBO docenten. De bovenbouw van vmbo wordt samengevoegd met de eerste twee leerjaren van het MBO, waarbij nauw wordt samengewerkt met het bedrijfsleven. Dit is een prachtig aanbod voor leerlingen, die nog wat langer in de vertrouwde omgeving willen leren èn een mbo diploma willen halen. Met een mbo diploma niveau 2 op zak, kunnen de leerlingen gemakkelijk doorstromen naar niveau 3 en 4.

De doorlopende leerlijn moet resulteren in een stijging van het percentage leerlingen dat een startkwalificatie behaalt en daarmee beogen de partijen het voortijdig schoolverlaten tegen te gaan. Hoewel de sectoren Transport en Logistiek momenteel ook last hebben van de economische crisis, verwacht de beroepsorganisatie Transport en Logistiek Nederland )TLN’ over vijf jaar een tekort van 55.000 vrachtwagenchauffeurs, onder andere door de vergrijzing. De perspectieven voor de leerlingen die nu instromen, zijn dus gunstig. Opgave voor de informatieavond die plaatsvindt bij Talentstad, Blaloweg 1, kan bij Annemiek Brink abrink@talentstad.nl of 06 – 50604276.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)