IVN Zwolle steunt de boomverkiezing

Foto van auteur

Zwolle – Speciaal voor de boomverkiezing organiseert het IVN Zwolle een bomenexcursie op zondag 20 september en zondag 4 oktober door de Zwolse binnenstad. Onder leiding van een natuurgids gaan de deelnemers in een twee uur durende wandelexcursie de bijzondere bomen in de binnenstad ontdekken en een thema op een educatieve wijze onder de loep nemen. Iedereen, jong en oud, is welkom.

De bomenexcursies op zondag 20 september en 4 oktober starten bij de VVV kantoor Zwolle om 14.00 uur. De excursies duren tot 16.00 uur. Voor deelname moet men zich aanmelden via e-mail aan boomverkiezing2009@zwolle.nl of bellen met het Telefonisch Service Centrum (TSC) van de gemeente Zwolle op nummer 14038. Zwollenaren kunnen tot 11 oktober bepalen welke boom in Zwolle de mooiste van de stad is. Met een bijzondere competitie onder de noemer ‘Mijn boom is top!’ kan iedereen zijn of haar favoriete boom nomineren of stemmen op een genomineerde droomboom. Voor de verkiezing kunnen bewoners terecht op de site www.boomverkiezing.zwolle.nl. De gemeente verwacht dat de competitie bijdraagt aan een groter bewustzijn in Zwolle van het belang en de waarde van bomen. Zwolle hecht zelf grote waarde aan de rol die groen speelt in het leefbaar en duurzaam houden van de stad.


De gemeente was in 2006 de Groenste Stad van Europa. Volgend jaar in maart wordt er ook aandacht besteed aan bomen, dan heeft de Nationale Boomfeestdag plaats in Zwolle.

IVN Zwolle

Het IVN is een vereniging voor natuur- en milieueducatie en wil de betrokkenheid van mensen bij de natuur en het landschap in de eigen omgeving vergroten. Verspreid over Nederland heeft het IVN zo’n 180 plaatselijke afdelingen en 12 provinciale consulentschappen. Meer informatie over het IVN Zwolle vindt met op de website www.ivnzwolle.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)