Het weer: Droog vriesweer met wolkenvelden

|   Laatste wijziging

Hoogwater in de Berkummerkolk en Vecht.
Foto: Hans Smit

Maandag is het droog vriesweer in Zwolle. In de ochtend hebben we een minimumtemperatuur van ongeveer -5 graden. Door de koude noordoostenwind heb je ’s morgens vroeg een gevoelstemperatuur van -10 graden te verduren.

Kwam de temperatuur zondag overdag nog een graad boven het vriespunt, maandag blijft hij er een fractie onder. Dunne wolkenvelden trekken over de stad, er vallen mogelijk kleine sneeuwvlokjes uit. Dit helpt om de hoge waterstanden wat te laten zakken. In de middag lijken de gaten voor de zon groter te worden. De wind is nogal aanwezig, kracht 3 tot 4 in de middag, die een gevoelstemperatuur van -7 graden veroorzaakt.

Door hogedrukgebieden ten noorden van ons zit de windrichting komende week vast tussen noordoost en oost. Koude lucht met minder vocht wordt aangevoerd, wat de bewolking laat afnemen en de kans op zonneschijn vergroot.

Dinsdag belooft zonovergoten te worden. Dit na een nacht met matige vorst. Ook dinsdagochtend vroeg moet de muts op en de handschoenen aan want Zwolle heeft in de volle wind een gevoelstemperatuur rond -14 graden. De thermometer staat dan op ongeveer -8 graden.

Vanaf donderdag is er een tendens naar iets minder koud weer. De wind wordt zwakker. Het lijkt op een kwakkelscenario met lichte nachtvorst en temperaturen iets boven nul overdag.

Foto 1
Hoogwater in de Berkummerkolk en Vecht. - Foto: Hans Smit
Hoogwater in de Berkummerkolk en Vecht.
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)