Het weer: Zonnig en droog vriesweer

Hoogwater in de Vecht bij Huize Arnichem.
Foto: Hans Smit

Woensdag schijnt de laagstaande winterzon breeduit op Zwolle. Van vroeg tot laat is er geen wolkje te vinden. Om 8 uur ’s morgens bereikt de temperatuur haar minimum van circa -6 °C. De gevoelstemperatuur is ongeveer -10. Het zicht is zeldzaam goed in de koude, droge lucht.

Er staat minder wind dan de afgelopen dagen. Windkracht 3 uit het noordoosten tot oosten, in de avond en nacht verder afnemend. Overdag blijft het kwik iets onder nul. Het koelt ’s nachts af naar uiteindelijk -6 °C donderdagochtend.

Donderdagmiddag schuift Noordzeebewolking binnen. De wind verlaat de noordoosthoek, komt dan uit noordelijke richtingen en is zwak. De aanvoer vanaf zee haalt de ergste kou uit de lucht.

Donderdagavond blijft het kwik iets boven het vriespunt. Ook vrijdag en in het weekend vriest het niet meer, ook ’s nachts niet. Onder laaghangende wolkenvelden staat het kwik in de Zwolse thermometers in de buurt van +2 °C.

Volgende week krijgt Zwolle een aanvoer uit het noordwesten. Vorst zoals we nu hebben wordt daarmee onmogelijk. Kwakkelend winterweer met (sneeuw)buien lijkt later het recept te worden.

Foto 1
Hoogwater in de Vecht bij Huize Arnichem. - Foto: Hans Smit
Hoogwater in de Vecht bij Huize Arnichem.
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)