Deltion Zwolle biedt onderwijs skelters aan

Foto van auteur

Zwolle – In het kader van het project Promotie Techniek van het Deltion College, wordt op woensdagmiddag op de campus van Deltion aan een aantal scholen een skelter uitgereikt. De deelnemende scholen krijgen acht maanden de tijd om de skelter te ‘pimpen’ en klaar te maken voor de grote skelterrace. Deze race zal in mei 2010 op en rondom de campus van het Deltion College in Zwolle plaatsvinden.

De zeven scholen uit de regio Zwolle zullen met maar liefst twaalf teams deelnemen. In mei 2010 kunnen hierdoor ruim honderd kinderen deelnemen aan de skelterrace. Een wedstrijdteam bestaat uit tien deelnemers met minstens drie meisjes. De race zal onderdelen bevatten als een slalom, een sprint, een technische opdracht en een presentatie over de ontwikkeling van de skelter. Waar mogelijk kunnen de deelnemende scholen voor het ‘pimpen’ van hun skelter gebruik maken van de technische faciliteiten in de campus van het Deltion College. Ook kan er een beroep worden gedaan op de kennis en ervaring van een aantal senioren met een technische achtergrond.

Het project Promotie Techniek organiseert jaarlijks diverse technische activiteiten voor kinderen, om hen vroegtijdig kennis laten maken met techniek. * Meer informatie over het Deltion College staat op www.deltion.nl.

* Het project Promotie Techniek maakt onderdeel uit van het Platform Techniek Werkt i.o. In dit platform slaan overheidsinstellingen, onderwijsinstellingen en ondernemers hun handen ineen om de instroom en het behoud van technisch personeel te bevorderen. Op 8 oktober a.s. wordt dit Platform Techniek Werkt tijdens het Symposium Techniek Werkt in de campus van het Deltion College officieel gelanceerd. Kijk voor meer informatie en aanmelding voor het symposium op www.platformtechniekwerkt.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)