In het Deltion College is donderdag de vernieuwde bakkerswinkel geopend. Na een grondige verbouwing afgelopen zomer is de winkel, die alleen toegankelijk is voor studenten en medewerkers van de school, klaar voor de toekomst.
Met deze nieuwe bakkerswinkel investeert Deltion in de toekomstige generatie bakkers en boulangers van de regio Zwolle. In de winkel doen mbo-studenten Bakkerij & Patisserie verkoopervaring op en werken ze aan hun sociale vaardigheden. Dit maakt de stap naar het werkveld minder groot.
“In de winkel verkopen we wel 150 tot 170 belegde broodjes per dag. Vooral het broodje gezond en het broodje kaas zijn populair. Maar we verkopen ook genoeg andere producten, zoals chocola, koekjes en granola.”, vertelt een van de studenten.
Om alle studenten en medewerkers van het Deltion te informeren over de vernieuwde bakkerswinkel, was er een ludieke actie. Twee studenten, verkleed als stokbroodjes, liepen de campus door om wat lekkers uit te delen. Dit leverde veel bekijks en enthousiaste reacties op.
De bakkerij met bakkerswinkel is een van de leerbedrijven die Deltion in huis heeft. De producten die verkocht worden in de winkel, zijn versgebakken door Deltionstudenten. Het aanbod is dus afhankelijk van het lesprogramma van die week.