Het weer: Veel zon, kans op sneeuw in de nacht naar vrijdag

Brinkhoek - Hoevebrink
Foto: Hans Smit

Donderdag gaat de zon uren maken boven Zwolle. De meeste bewolking is ’s nachts weggeschoven en de lucht is vaak blauw. De dag start met een minimumtemperatuur van ongeveer -4 °C. In de middag stijgt het kwik naar zo’n +2 °C. Er staat een beetje wind uit west tot noordwest.

Een licht sneeuwbuitje is donderdagmiddag niet compleet uit te sluiten. In de nacht naar vrijdag en vrijdagochtend vroeg is de kans op wat sneeuw uit het noordwesten een stuk groter. Het kan dan wit worden in Zwolle. Bij een temperatuur iets onder het vriespunt blijft de sneeuw liggen en is er kans op gladheid.

Vrijdagochtend trekken de sneeuwbuien al gauw weg en de winterzon neemt het over boven de stad. Er steekt een matig briesje op uit het zuidwesten, windkracht 3. Overdag dooit het licht.

Zaterdag hebben we zon en zuidwestenwind, een volle kracht 3. Bewolking schuift later op de dag binnen uit het westen. Het vriest nog maar heel licht. Een weersverandering is in de maak.

Beide dagen van het weekend is het overdag nog droog. Zondag ziet Zwolle de bewolking van een actieve depressie, die dan bij Schotland aankomt. De depressie zorgt bij ons voor harde wind uit het zuiden tot zuidwesten, windkracht 5 in de loop van zondag.

In de nacht naar maandag is er kans op een zuidwester met kracht 6. Het gaat ’s nachts flink regenen. Maandag zit de temperatuur in de lift naar zo’n 10 graden.

Foto 1
Brinkhoek - Hoevebrink - Foto: Hans Smit
Brinkhoek - Hoevebrink
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)