Het weer: Kans op mist en gladheid in de ochtend, daarna bewolkt dooiweer

Het spoor bij station Zwolle.
Foto: Obbe Bakker

Vrijdagochtend is er kans op mist in Zwolle en omgeving. Houd tevens rekening met plaatselijke gladheid want de vochtige lucht vriest aan. De temperatuur komt ergens in de ochtend boven het vriespunt en stijgt door tot +3 à +4 graden in de middag. Kortom: dooiweer.

Het zicht knapt ’s morgens op en overblijft een laaghangende grijze wolkenlaag, die hardnekkig is. Misschien dat er een verdwaald spatje motregen uit valt. De zon heeft vrijdag het nakijken. De wind uit westelijke richtingen is zwak.

In de avond en nacht daalt het kwik, maar blijft onder het wolkendek iets boven nul. De nachtvorst is verdwenen. Zaterdag overdag stijgt de temperatuur naar circa 5 graden. Er steekt een matig briesje op, kracht 3, uit westelijke richtingen. Het is bewolkt met kans op enig licht gedruppel in de loop van de dag. Zondag is de kans op buitjes groter.

In de nieuwe week daalt het kwik en vriest het ’s nachts een beetje. Overdag lijkt Zwolle boven nul te blijven. Met een aanvoer uit het hoge noorden worden over zee winterse buien aangevoerd. Buien met (natte) sneeuw zijn te verwachten, maar het is nog onduidelijk of dit een wit laagje oplevert in de stad.

Foto 1
Het spoor bij station Zwolle. - Foto: Obbe Bakker
Het spoor bij station Zwolle.
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)