Gehandicapten runnen winkel in de Keersluis

Foto van auteur

Zwolle – Vrijdag 18 september opent  Ortho Pedagogisch Dagcentrum (ODC) NiloKa om 10.30 uur op feestelijke wijze een winkel in woon-zorgcomplex de Keersluis van deltaWonen. De naam van de winkel wordt dan naar aanleiding van een prijsvraag bekend gemaakt. ODC NiloKa biedt dagbesteding aan jongeren en (jong)volwassenen met een verstandelijke en/of meervoudige handicap.

Het beheren van de winkel sluit goed aan bij de doelstelling van ODC NiloKa. De cliënten nemen door het runnen van het winkeltje deel aan de maatschappij en worden uitgedaagd om een verantwoordelijkheid te dragen. Het winkeltje is bedoeld voor de bewoners van de woon-zorgcomplexen de Keersluis, Lijnbaan en IJsselheem. DeltaWonen wil vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid bijdragen aan de doelstelling van ODC NiloKa en heeft daarom de winkelruimte ter beschikking gesteld. Tevens draagt deltaWonen op deze manier bij aan het sociaal welbevinden van de bewoners binnen de woon-zorgcomplexen. De cliënten runnen het winkeltje onder begeleiding van een groepsleidster.

De producten die de bewoners van de zorgcomplexen in het winkeltje kunnen kopen, zijn o.a : bloemen en planten, kaarten en postzegels, cadeauartikelen, seizoensgebonden artikelen. Maar ook toiletartikelen, huishoudelijke artikelen en houdbare levensmiddelen. Een deel van de producten wordt tijdens de handvaardigheid-activiteiten op het dagcentrum van ODC NiloKa gemaakt.

ODC NiloKa is onderdeel van Stichting Voorzieningen Verstandelijk en meervoudig gehandicapten Zwolle e.o.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Gehandicapten runnen winkel in de Keersluis”

Reacties zijn gesloten.