Het weer: Smeltende sneeuw en een koude noordoostenwind

Foto van auteur

Luttekestraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Vrijdag ontwaakt Zwolle in een witte wereld. Er ligt een sneeuwlaagje, dat in de nacht is ontstaan. ‘s Morgens vroeg vriest het nog licht, dus de sneeuw verdwijnt niet meteen. In de ochtend kunnen er zelfs nog een paar vlokjes extra vallen.

Het kwik klimt vrijdagochtend boven het vriespunt uit en in de middag is het ongeveer +4 graden. De sneeuw smelt dan natuurlijk en er komt ook geen nieuwe sneeuw meer bij. De bewolking is hardnekkig en de kans op een zonnestraal minimaal. Er staat een koude wind die vanuit het noordoosten blaast met kracht 4 tot 5. Door die wind blijft de temperatuur voor het gevoel onder nul. In de avond geleidelijk afnemende wind. De temperatuur daalt richting het vriespunt.

Bewolking blijft ‘s nachts aanwezig boven Zwolle, wat de afkoeling iets tempert. Uit de bewolking komt geen neerslag.

Zaterdagochtend ligt de temperatuur iets onder het vriespunt. De wind zit nog even vast in de noordoosthoek en is matig, kracht 3. De bewolking verdwijnt niet, maar wordt dunner zodat de zon er doorheen breekt. Een blauwe lucht is zaterdag overdag te veel gevraagd.

In de nacht naar zondag is de kans op helder weer groot. Vorst tot -4 graden is volgens sommige weermodellen mogelijk. Andere houden het op -1 tot -2 graden. De zondag begint in elk geval met vrieskou. De kansen voor de zon lijken goed, wel in combinatie met hoge sluierwolken en misschien een enkel buitje. De wind is zwak tot matig uit west tot noordwest.

Volgende week gaat de middagtemperatuur omhoog richting 9 graden en ‘s nacht vriest het niet meer. Er is wisselvallig weer op komst in Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)