SP steunt actiecomité ‘Zorg met recht’

Foto van auteur

Zwolle – Vandaag heeft het actiecomité ‘Zorg met recht’ een eisenpakket ingediend bij de directie van Thuishulp Nederland (THN). Het actiecomité bestaat uit ongeruste Zwolse werknemers van de thuiszorginstelling THN. Ze staan beleidswijzigingen voor die ten goede komen aan de cliënten en de medewerkers.

SP 3.jpg

In het eisenpakket zijn onder andere de volgende punten opgenomen: meer duidelijkheid over het sociaal plan, meer leidinggevenden, invoeren van een werkoverleg, betere communicatie, betere bereikbaarheid, uitbreiding van vakkennis, onkostenvergoedingen, betere overdracht van cliënten en beter werkmateriaal. De fractie van de SP wil van de wethouder weten hoe hij het eisenpakket beoordeelt. SP fractievoorzitter Tjitske Siderius: ‘Een werkoverleg of goede communicatie zijn hele normale zaken, die in elk bedrijf goed moeten zijn geregeld. Bij THN wordt er alleen via e-mail gecommuniceerd met de medewerkers. Dat is van de zotte!   

De SP heeft al tweemaal vragen gesteld aan het college over de arbeidsvoorwaarden en de kwaliteit van zorg bij de thuiszorginstelling THN. Elke keer worden we door de wethouder met een kluitje in het riet gestuurd. Het is daarom goed dat medewerkers van de organisatie zijn opgestaan voor betere zorg en arbeidsvoorwaarden. Terwijl de directie van THN aangeeft dat er – ondanks dat het personeel wordt opgeroepen om te gaan solliciteren – niets aan de hand is, kan de wethouder geen garanties afgeven dat het sociaal plan gevolgen heeft voor het zorgpersoneel.” De SP wil van de wethouder weten hoe hij de eisen van het actiecomité beoordeelt. Daarnaast wil de partij een reactie op de constatering van de medewerkers dat de zorg verschraald en de arbeidsvoorwaarden achterblijven.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)