Avereest–CSV ’28: Niet goed maar wel de volle winst!

Foto van auteur

CSV ’28 begon in Balkbrug tegen de v.v. Avereest zeer matig en keek na 10 minuten al tegen een achterstand aan. Toch wist de ploeg met een betere 2e helft de volle winst naar zich toe te trekken. Het zal wel aan het broeierig warme weer gelegen hebben, maar CSV ’28 begon tegen Avereest zeer mat aan de wedstrijd.

De eerste 20 minuten waren duidelijk voor Avereest, wat wel de nodige ijver aan de dag legde. Het had ook anders kunnen lopen, want in die periode kreeg CSV zegge en schrijve één kans. In de 7e minuut werd Thomas Wieringa met een hele fraaie pass van middenvelder Raoul Hukubun de diepte ingestuurd. De spits haalde de achterlijn en legde de bal toen knap terug op Yavuz Özdemir. Diens schot dreigde buiten bereik van keeper Louwdijk in de uiterste rechterhoek te verdwijnen, toen Jouad Akloud niet aan het teambelang dacht, maar het nodig vond om nog eens het allerlaatste tikje te geven. De goed leidende scheidsrechter Brunshorst floot terecht voor buitenspel. En in plaats van een 0-1 voorsprong werd het in de volgende minuut een 1-0 achterstand. De CSV-achterhoede lette niet goed op de mee naar voren gekomen verdediger Sjaak Hoorn, die Avereest (wat met 5 invallers speelde) met een heel knap afstandsschot op voorsprong zette.

Voor meer tekst zie "Lees verder".

Het spel van CSV werd er nog niet veel anders (beter) van en de ploeg mocht van geluk spreken toen spits Marcel Dijk na 25 minuten verzuimde om de voorsprong van Avereest, na een vloeiende aanval, te verdubbelen. Na ruim een half uur maakte Jouad Akloud zijn eerdere misser goed en scoorde na een goede actie de gelijkmaker (1-1). Een "donderspeech" van trainer Arnie Pot in de rust had het gewenste effect, want CSV ’28 speelde na de rust scherper en liet de bal sneller rondgaan. Toen kwamen er ook meer kansen. Zo kopte de uitblinkende verdediger Barry van Leijen uit een vrije trap van Patrick Speetjens net over en Jouad Akloud schoot even later net naast het vijandelijke doel. De wedstrijd "kantelde" na 20 minuten spelen toen eerst een dieptepass van CSV (met de hand?) tot hoekschop werd verwerkt, maar uit die hoekschop schoot de meegekomen voorstopper Han Stolte precies in de kruising (1-2). CSV had nu het betere van het spel en kreeg steeds meer kansen. Eerst gaf Raoul Hukubun een goede voorzet, die Mayken Stolte met een schot net over het doel afrondde en ook een schot van Jouad Akloud leverde geen doelpunt op door een fabelachtige reflex van keeper Louwdijk. De uiteindelijke beslissing viel 10 minuten voor tijd. De uitgebroken Thomas Wieringa schoot eerst nog op de paal, maar in diezelfde minuut was het wel raak. CSV veroverde de afgeslagen bal weer op het middenveld en invaller Oumar Sylla behield heel knap het overzicht. De jeugdige speler was beslist niet zelfzuchtig en legde de bal panklaar neer voor Thomas Wieringa die vrij gemakkelijk kon scoren (1-3). Daarmee was in feite de wedstrijd definitief beslist. Er kwamen nog 2 kansjes. Eerst raakte Patrick Speetjens de bal niet goed na erg goed voorbereidend werd van Razi Kanseyo en in blessuretijd behoedde keeper Louwdijk Avereest voor een nog grotere nederlaag door Jouad Akloud van het scoren af te houden, na voorbereidend werk van Oumar Sylla. De algemene teneur na afloop was: Niet goed, maar CSV neemt wel 3 punten mee naar Zwolle!

CSV ’28 speelde in de volgende opstelling: Doel: Peter Smit. Achter: Berry van Leijen, Mayken Stolte, Matthijs Kremer en Razi Kanseyo. Midden: Raoul Hukubun (69. Oumar Sylla), Han Stolte en Jouad Akloud. Voor: Yavuz Özdemir (63. Lauwand Suleiman), Patrick Speetjens en Thomas Wieringa.

Tekst: Maurits Vermeulen

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)