Het weer: Storm Isha brengt harde wind en in de ochtend regen

Hasselterweg
Foto: Dick Algra

Zondagnacht en maandagochtend vroeg krijgt Zwolle een harde zuidwestenwind over zich heen. Windkracht 5 tot 7 staat in onze regio met daar bovenop zware windstoten tot ongeveer 80 kilometer per uur. Voor Overijssel geldt tot 10.00 uur code geel. Voor Noord-Holland en de Waddeneilanden, waar het een stuk heftiger tekeergaat, geldt tot 8.00 uur code oranje.

De wind draait in de ochtend naar west en wordt minder fel, maar een volle kracht 4 blijft staan tot in de avond. Alle onrust wordt veroorzaakt door storm Isha, die langs Schotland naar de Noorse Zee koerst.

Maandagochtend zijn er perioden met regen. In de middag blijft het overwegend droog en breekt de zon tussen de voortjakkerende wolken door. Flink zachtere lucht wordt aangezogen door Isha. De temperatuur loopt in Zwolle op naar 11 graden.

In de nacht naar dinsdag blaast de wind door met kracht 4 uit het westen. Dinsdag overdag is het overwegend droog. De bewolking neemt toe en ’s avonds trekt een fors regengebied over de stad. De wind wakkert weer aan. Kracht 6 met zware windstoten wordt voorlopig berekend voor de nacht naar woensdag.

Ook woensdag overdag staat er een onstuimige westenwind. Het is wel droog met ruimte voor zon. Pas donderdag komt de wind tot bedaren. Het is dan wisselend bewolkt in Zwolle, bij een temperatuur van ongeveer 8 graden.

Foto 1
Hasselterweg - Foto: Dick Algra
Hasselterweg
Foto: Dick Algra

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)