Het weer: Harde wind van storm Jocelyn, wel droog met meer zon

|   Laatste wijziging

Hoogwater in de Vecht bij camping Terra Nautic.
Foto: Hans Smit

Woensdag speelt de westenwind van storm Jocelyn de hoofdrol in Zwolle. Windkracht 5 tot 6 blaast door de stad. Er is kans op zware windstoten van ongeveer 75 kilometer per uur. Vanaf de middag bindt de forse wind geleidelijk in.

Jocelyn komt woensdag met de kern boven Scandinavië aan. Haar invloed op ons weer wordt kleiner. Na een nacht met regen en code geel vanwege de harde wind, is het overdag droog en vermindert de wind en de bewolking. De zon krijgt vanaf de ochtend meer ruimte bij ongeveer 10 °C. Deze milde temperatuur wordt wat gemaskeerd door de krachtige wind.

Woensdagavond en in de nacht naar donderdag neemt de wind verder af. Onder opklaringen daalt de temperatuur richting 4 graden donderdagochtend.

Donderdag komt een zwak front dichterbij vanuit het zuidwesten. Dat betekent in elk geval langzaam verdikkende bewolking, waaruit in de avond een beetje lichte regen of motregen kan vallen. Veel wordt niet berekend. De wind is overdag zwak uit zuidelijke richtingen, in de nacht toenemend naar matig, kracht 3. Een temperatuur overdag van circa 8 graden.

Vrijdag in het begin van de ochtend schuift een actieve zone met regen over. In de middag is deze voorbij en knapt het weer mooi op. Een hogedrukgebied dat met het centrum boven Frankrijk aankomt zorgt ervoor. Zwolle gaat een droog en rustig weekend tegemoet met op zaterdag de beste kansen voor de zon. Het is dan ongeveer 6 graden, maar die temperatuurdip is tijdelijk.

Foto 1
Hoogwater in de Vecht bij camping Terra Nautic. - Foto: Hans Smit
Hoogwater in de Vecht bij camping Terra Nautic.
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)