Deltion College organiseert themaconferentie

Foto van auteur

Zwolle – Het Deltion College organiseert op 23 en 24 september a.s. de halfjaarlijkse themaconferentie van ROC-i partners. ROC-i-partners is een samenwerkingsverband tussen ROC’s, AOC’s en externe partijen, met als doel elkaar te informeren, adviseren en samen te werken. De 20e editie vindt plaats op de campus van het Deltion College in Zwolle.

De themaconferentie start 23 september a.s. om 17.00 uur met een diner en een pre-conferentie. Het ICT Lyceum van het Deltion College beschikt over diverse leerbedrijven waar studenten kennis en ervaring op kunnen doen. Tijdens de pre-conferentie wordt ingegaan leerbedrijven in relatie tot ondernemerschap, één van de speerpunten van het Deltion College. Dit wordt gedaan aan de hand van voorbeelden en een discussie met stellingen. De tweede conferentiedag bestaat uit een algemene presentatie en diverse workshops. Tijdens de workshops wordt ingegaan op thema’s als; outsourcen, open source alternatieven, videoconferencing e.d.

Medewerkers van het Media Informatie Centrum van het Deltion College geven tijdens de conferentie een presentatie over de door Deltion ontwikkelde vindservice ’Fiducia’. Met deze in Nederland unieke vindservice ontsluit Deltion de eigen elektronische leeromgeving en verrijkt deze met externe bronnen, zoals informatie van de bibliotheek Zwolle en van verschillende databanken. De informatie wordt vervolgens op opleidingsniveau aan de student aangeboden. Hierdoor verdrinkt de student niet in een grote hoeveelheid informatie zoals bij Google, maar krijgt hij de informatie op maat aangeboden.

ROC-i partners
ROC-i partners is een samenwerkingsverband tussen ROC’s en AOC’s op ICT-terrein, met als doel elkaar te informeren, adviseren en samen te werken in de vorm van projecten, werkgroepen en contactgroepen. Dit om de ontwikkeling en integratie van technische, onderwijsinhoudelijke en administratieve ICT-aspecten binnen het onderwijsproces te realiseren.

Vaarwel ROC-i-partners, welkom saMBO~ICT
De conferentie in Zwolle is tevens de laatste themaconferentie van ROC-i-partners. De bestaande activiteiten van ROC-i-partners, BVE-Platform en gebruikersvereniging PeopelSoft (DEUG) in het MBO worden voortaan samen opgepakt. Alleen de naam verandert, het uitgangspunt blijft hetzelfde. De naam wordt saMBO~ICT.

Tijdens het evenement worden via www.deltion.nl/live beelden van het evenement getoond. Meer informatie over het Deltion College en de ROC-i-partners staat op: www.deltion.nl of www.roc-i-partners.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)