Basisschoolleerlingen naar Week van de Techniek op Deltion College Zwolle

Foto van auteur

Foto: Deltion College

Zwolle – Zestienhonderd basisschoolleerlingen komen volgende week de wereld van techniek ontdekken op het Deltion College in Zwolle.

Het is dan de Week van de Techniek 2023, een initiatief van het Deltion College, Windesheim, Sterk Techniekonderwijs en de Vrienden van Techniek. Het evenement vindt jaarlijks plaats in maart en wordt georganiseerd voor groep 7 leerlingen van basisscholen uit de regio. De leerlingen worden ondergedompeld in de wereld van techniek door het maken van een solar windmolen en rondleidingen langs diverse praktijklokalen van technische opleidingen, waar studenten en docenten vertellen over hun vakgebied.

De basisschoolleerlingen worden tijdens het maken van een solar windmolen begeleid door studenten Mechatronica van het Deltion College en leerlingen van Talentstad. Daarnaast worden de leerlingen ondersteund door techniekambassadeurs, een groep mannen en vrouwen van pensioengerechtigde leeftijd, die met veel enthousiasme techniek willen overbrengen op de jonge generatie.

Studenten Onderwijsassistent verzorgen de rondleidingen. De leerlingen bezoeken praktijklokalen van technische opleidingen zoals Luchtvaarttechniek, Autotechniek, Elektrotechniek, Installatietechniek en nieuw dit jaar, Verf- en applicatietechniek.

Deltion is al jaren partner in het promoten van techniek in het primair en voortgezet onderwijs in de regio. Door actief uitdagende techniekactiviteiten aan te bieden aan kinderen en hun juffen en meesters stimuleren ze interesse in technologie en talentontwikkeling. Zo moedigen ze jongeren aan zichzelf te ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen.

De Week van de Techniek loopt van maandag 27 maart tot en met vrijdag 31 maart.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)