Leeg uitvak in Adelaarshorst tijdens IJsselderby, PEC Zwolle supporters boycotten duel

|   Laatste wijziging

De IJsselderby aan het begin van het seizoen in Zwolle. 
Foto: Hans Smit

Het besluit van de gemeente Deventer, Go Ahead Eagles en de politie om maximaal tweehonderd PEC Zwolle-supporters toe te laten bij de IJsselderby in Deventer valt in slechte aarde bij PEC Zwolle en haar supporters. De Zwolse supporters hebben daarom besloten de wedstrijd te boycotten.

In een gezamenlijk statement laten PEC Zwolle en de supportersverenigingen maandag weten dat ze het besluit onacceptabel vinden. “Het is voor beide clubs en aanhang de wedstrijd van het jaar, die gespeeld dient te worden met volle tribunes en altijd met een vol uitvak.”

De Zwolse eredivisionist schrijft dat ze met Go Ahead Eagles afspraken hebben gemaakt. Zo zou er met een schone lei worden begonnen en het duel met volle thuistribunes en een maximaal bezet uitvak worden gespeeld. De IJsselderby werd aan het begin van het seizoen met een vol uitvak Deventenaren gespeeld in Zwolle. 

PEC Zwolle en de supporters zijn verbaasd over het besluit. Dat valt uit de verklaring op te maken: “Eerder heeft de burgemeester van Deventer namelijk aangegeven geen voorwaarden te stellen aan een bezoek van onze supporters voor de komende IJsselderby.”

PEC Zwolle meldt verder op haar website: “Wij willen enkel met een vol uitvak van vierhonderd supporters aanwezig zijn bij de IJsselderby. In goed overleg met onze supportersgroepen, Supportersclub PEC Zwolle en het Zwolsch Supporters Collectief, hebben wij daarom besloten deze wedstrijd niet te bezoeken. Dat betekent dat het uitvak op zondag 11 februari leeg blijft.”

Foto 1
De IJsselderby aan het begin van het seizoen in Zwolle.  - Foto: Hans Smit
De IJsselderby aan het begin van het seizoen in Zwolle. 
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)