Cursus glans geven aan het leven voor senioren

Foto van auteur

Zwolle – Glans geven aan het leven, dat is de titel van een cursus die SWO-Zwolle verzorgt in samenwerking met Dimence. Er is een goede reden om deze cursus aan te bieden; het is namelijk niet altijd makkelijk om het leven te voorzien van glans. Die extra glans is ook niet iedereen gegeven … sterker nog, een belangrijk uitgangspunt van de cursus dat levensgeluk niet iets is wat mensen zomaar aan komt waaien. Integendeel, het is iets waarvoor je zelf soms hard moet werken. Het werk wat daarvoor verzet moet worden kan in iedere levensfase weer anders zijn. Daarom biedt SWO-Zwolle een cursus aan speciaal voor ouderen. De cursus wordt gegeven in zes bijeenkomsten vanaf 2 oktober. Ouder worden is een speciale fase van het leven. Levenservaring en wijsheid, dat zijn mooie kwaliteiten die horen bij deze fase.

Maar ook lichamelijk ongemak, niet meer werken en verlies van mensen om je heen horen er bij. Dat vraagt soms veel van het vermogen van mensen om zich aan te passen aan nieuwe omstandigheden. Soms ontstaan er gevoelens van ontevredenheid of neerslachtigheid. Ook zien mensen er wel eens tegenop om weer een nieuwe start te maken met een leven zonder werk, zonder partner of zonder hobby’s. Hoe houden mensen dan hun goede humeur in stand en hoe lukt het om iedere dag zin te hebben om op te staan? En hoe krijg je het voor elkaar om stalend door het leven te gaan? Het antwoord op zulke vragen ligt altijd bij de mensen zelf. Dat is het belangrijkste uitgangspunt van de Cursus Glans geven aan het Leven. Deze cursus wordt aangeboden door SWO-Zwolle in samenwerking met Dimence. Beide organisaties willen de mensen handvatten bieden waarmee ze zelf aan de slag kunnen.

De handvatten om zelf aan de slag te gaan met glans geven aan het leven worden gegeven in zes ochtenden. Iedere cursus heeft een ander karakter. Soms wordt er gewerkt en een andere keer gaat het vooral om uitwisseling van ervaring. Iedere bijeenkomst heeft ook een ander thema: er goed uit zien, met onder meer een kleuranalyse; creatief aan het werk met een kunstenaar, leren over levenskunst aan de hand van een film, vriendschap ervaren en nadenken over levensloop zijn een greep uit de diverse onderwerpen.

De cursus is niet nieuw in Zwolle. Deelnemers uit vorige jaargangen zijn zeer enthousiast en laten zien dat de cursus heeft gewerkt. Enkele citaten: – Ik had altijd moeite om mensen te benaderen of me voor activiteiten aan te melden. Door de cursus heb ik geleerd zélf de eerste stap te zetten. En het wérkt! – Inmiddels ben ik gestart met een nieuwe sport bij de SWO-Zwolle. Uiteindelijk bleek de drempel niet eens zo hoog te zijn. Ik werd hartelijk ontvangen, en voel me nu helemaal thuis in de groep. – Na iedere bijeenkomst kwam ik energiek thuis, en met nieuwe ideeën. Ik heb na de tweede bijeenkomst een mooie bos bloemen voor mezelf gekocht, en daar de hele week van genoten! – Ik verheugde me op iedere bijeenkomst. Het beviel me goed die gezelligheid. Ik heb nieuwe inzichten opgedaan, maar ook nieuwe muziek ontdekt waar ik meer van wil horen. En ik pak mijn oude hobby weer op: gedichten schrijven! –

De cursus Glans geven aan het Leven bestaat uit 6 bijeenkomsten van 2 uur en word gehouden in dienstencentrum De Terp. De bijeenkomsten vinden plaats op vrijdagen, aanvang 9.30 uur. Deelname kost 21 euro. Voor aanmelden en informatie kan worden gebeld met Esther van Rheenen via tel. 038 851 57 42 of mailen via e.vanrheenen@swo-zwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)