Het weer: Wolken, wind en lang droog

Koppelspad voorjaar 2023.
Foto: Hans Smit

Maandag is het bewolkt in Zwolle en er staat een stevige zuidwestenwind, kracht 4. Er is weinig te beleven aan dit winderige grijze weer, maar het is wel een groot deel van de dag droog. Pas in de avond neemt de kans op een beetje lichte regen of motregen toe. De temperatuur ligt tussen 8 en 10 graden, wat niet koud is voor begin februari.

In de nacht naar dinsdag verandert er weinig. De bewolking houdt hardnekkig stand en de zuidwestenwind blijft stug doorwaaien.

Dinsdag komt het lange front terug dat zondag met regen over de stad naar het noorden schoof. De bewolking is dik. Dinsdagochtend valt er wat lichte neerslag uit. In de middag en avond gaat het serieus regenen uit genoemd front, dat dan activeert. De zuidwestenwind trekt aan naar kracht 5. In de avond flink afnemende wind.

Woensdag houden we in de gaten. Het Amerikaanse weermodel berekent dan regen en natte sneeuw voor onze omgeving. Andere modellen houden de neerslag ten zuiden van Zwolle. De bewolking zou dan dunner worden, met misschien een monter zonnetje boven de stad.

Een lagedrukgebied stoomt in de tweede helft van de week vanaf de oceaan naar onze regionen. Het neemt een flinke portie bewolking, regen en milde lucht met zich mee.

Foto 1
Koppelspad voorjaar 2023. - Foto: Hans Smit
Koppelspad voorjaar 2023.
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)