Het weer: Wisselend bewolkt en kans op een buitje

Grote Markt
Foto: Obbe Bakker

Maandag is er kans op een buitje in Sassendonk, in het begin van de ochtend al. ’s Middags loop je verhoogd risico om even nat worden, maar de droge periodes zijn veel langer. Een wisselende bewolking trekt van west naar oost over de stad.

De zon doet maandag mee tussen de wolkenpartijen. Later in de middag drijft het meeste weg naar het oosten en ’s avonds klaart het breed op. Met de wolken verdwijnt ook de buiigheid. De wind komt uit het westen en is zwak tot matig, kracht 2 à 3. Een temperatuur in Zwolle tussen 7 en 10 graden. Dat is niet koud voor de maand februari.

Dinsdag houden we het met een beetje mazzel droog. Vanaf woensdag gaat de temperatuur verder omhoog. Ongeveer 12 graden staat dan op de weerkaarten en donderdag een lenteachtige 14 graden. Sommige vogels geven nu al een fluitconcert af en de komende dagen zal dat niet minder worden.

De tweede helft van de week is het wisselvallig. We liggen op de route van storingen uit het zuidwesten. Woensdag tot en met vrijdag kan Zwolle perioden met regen verwachten. Ook dan is het zacht voor de tijd van het jaar.

Foto 1
Grote Markt - Foto: Obbe Bakker
Grote Markt
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)