Het weer: Grijs, regenachtig en zacht

Gender
Foto: Ank Pot

Woensdag is het grijs boven Zwolle en er zijn perioden met regen. Droge momenten bestaan ook, maar het is een hele toer om die te vinden met je buien-app. In de loop van de avond en begin van de nacht is de kans op regen iets kleiner.

Met de bewolking en de neerslag arriveert zachte lucht afkomstig uit Spaanse regionen. De temperatuur belandt in de dubbele cijfers: ongeveer 13 graden is het ’s middags en ’s avonds. Zacht voor de wintermaand februari. De wind is matig, kracht 3, en komt uit het zuidwesten. In de avond iets minder wind.

Donderdag maakt Zwolle kans op 15 graden, een lenteachtige temperatuur. De rest van het weer doet niet erg mee aan deze zeer vroege lente. Bewolking heeft de overhand en vooral de ochtend lijkt nat te verlopen. De wind komt uit het zuiden tot zuidwesten en is matig van kracht.

Vrijdag stuurt een lagedrukgebied boven het noorden van Denemarken een front met regen over onze omgeving. Daarachter stroomt iets minder zachte lucht binnen. Toch zit ongeveer 12 graden er nog wel in. In het weekend is de score ongeveer 10 graden. Zaterdag maakt Zwolle kans op droog weer, volgens de huidige berekeningen.

Foto 1
Gender - Foto: Ank Pot
Gender
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)