Het weer: Meest grijs, kans op wat lichte regen in de middag en avond

|   Laatste wijziging

Overstroomde toegangsweg Haersterveer begin januari.
Foto: Hans Smit

Dinsdag schuift over Zwolle bewolking die de zon afschermt. De wolken hangen laag en ’s middags kan er wat lichte regen of motregen uit vallen. Ook in de avond lekt het wolkendek soms een beetje. De neerslaghoeveelheden zijn klein.

Maandag werd onder veel zonneschijn een hoge maximumtemperatuur van 11 graden gemeten in de stad. Dat is zacht voor de tijd van het jaar, het langjarige gemiddelde eind januari is 6 graden. Dinsdag mag onder de wolken ongeveer 10 graden worden verwacht. In de middag daalt de temperatuur geleidelijk.

Bewolking en lichte regen hangen samen met de passage van een kleine storing, waarbij de wind in de loop van de ochtend toeneemt. Van kracht 3 naar tijdelijk kracht 4 in het begin van de middag. Hij komt uit het zuidwesten tot westen. Later in de middag en ’s avonds neemt de wind af.

In de nacht naar woensdag verdwijnt veel van de bewolking. Onder opklaringen koelt het flink af, de temperatuur nadert woensdagochtend vroeg het vriespunt. Woensdag trekt wisselende bewolking over. Deze wordt vanuit het noordwesten dikker want daarvandaan nadert een regenfront. Tegen middernacht wordt het nat in Zwolle en in de nacht naar donderdag volgt meer regen.

Donderdag is de neerslag voorbij en breekt de zon door. Overdag blijft het waarschijnlijk droog. Ook vrijdag is het overwegend droog, dan wel onder meer bewolking, net als in het weekend. Regen is zaterdag en zondag niet ver weg. Er staat een matige westenwind.

Foto 1
Overstroomde toegangsweg Haersterveer begin januari. - Foto: Hans Smit
Overstroomde toegangsweg Haersterveer begin januari.
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)