Coming Out Dag ook in Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Nederland begint aan een nieuwe traditie: zaterdag 11 oktober wordt op initiatief van minister Ronald Plasterk de tweede jaarlijkse Coming Out Dag gevierd. Dé dag dat homo’s en lesbo´s uit de kast komen. Ook in de regio Zwolle, waar het COC haar deuren open zet tijdens een speciaal Coming Out Café. Bestuurslid Will Stevens van de regionale vereniging voor integratie van homoseksualiteit COC Zwolle, vertelt over het belang van deze dag: ´Het is geweldig dat Coming Out Dag ook naar Nederland komt. En het is hard nodig om deze aandacht en deze open deur te bieden. Wie niet beter weet, zou denken dat anno 2009 homoseksualiteit normaal en geaccepteerd is. De werkelijkheid is helaas anders.

Elke week treffen wij niet alleen jongeren, maar juist ook ouderen aan de informatie- en hulptelefoon of de hulpchat. Mannen en vrouwen die in hun omgeving niet zomaar kunnen vertellen dat zij homo of lesbisch zijn. COC Zwolle is er het hele jaar voor hen. Maar deze speciale dag, eens per jaar, is een goed signaal en een steunbetuiging aan een ieder die worstelt met zijn of haar seksuele geaardheid.´ Coming Out Café Van 15.00 tot 18.00, is iedereen die worstelt met homoseksuele gevoelens, welkom in het COC aan de Kamperstraat 17. Het café is voor de gelegenheid omgedoopt tot Coming Out Café. Een kijkje nemen, wat drinken en in gesprek raken met elkaar: de sfeer is ongedwongen. Koffie en thee zijn gratis en er is iemand aanwezig die informatie kan geven over wat het COC voor je kan betekenen. Bellen en chat Voor iedereen die liever op afstand in gesprek komt met een vrijwilliger van het COC, is de informatie- en hulptelefoon geopend van twee uur ´s middags tot tien uur ´s avonds. Bel 038 – 4210065. Ook is die middag en avond de hulpchat bemand, voor een gesprek via internet. Wie wil chatten, voegt itczwolle@hotmail.com toe als contactpersoon aan zijn of haar MSN Messenger.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

6 gedachten over “Coming Out Dag ook in Zwolle”

 1. “Nederland” begint aan een nieuwe traditie? omdat minister Plasterk het zegt?
  Zonder het mij te vragen heeft minister Plasterk ook al eens gezegd dat heel Nederland achter Gordon in Rusland stond.
  Ik heb absoluut niets tegen homo’s en lesbo’s maar ik laat me door Haagse Ronald, ook al is ie minister geen tradities en adhesiebetuigingen aanwrijven die ik zelf geen prioriteit geef.

 2. Grappig, vind die Plasterk verschrikkelijk goed. Een bruggenbouwer die eigenlijk een geweldig MP zou zijn geweest jetzt. Als columnist in Buitenhof was ie al onnavolgbaar. Komt uit de wetenschap waar deskundigen meldden dat ie ooit wel eens een Nobelprijs zou kunnen winnen. Geeft alles op (ja, veel geld ook) om de publieke zaak te dienen. Heeft aangegeven dat hij, wanneer de PvdA niet in de regering komt gewoon 1 van de 150 2e Kamerleden wordt. Nog bijzonder sympatiek ook. Getuige een 3 uur durende registratie van Zomergasten een tijdje terug. Maar helaas…. en dan krijgen we straks ook ├ęcht Rat Verhagen nog als MP….hellup!!

 3. Coming Out Dag
  Ik denk dat ik a.s. zondag maar eens een kijkje ga nemen in Zwolle. Als lid van de werkgroep COC Flevoland (in oprichting) ben ik nieuwsgierig hoe de sfeer in Zwolle is op zo’n bijzondere dag.

  Rob, Almere

 4. Ach ja observer gelukkig leven we in een land waar we onze eigen mening mogen verkondigen en ook die van jou telt.Dus jij hoeft niet te beginnen aan een nieuwe traditie maar de mensen voor wie het bedoeld is weten waar ze terecht kunnen.
  En ook in een land waarin we ons zelf zo ’tollerant” vinden zijn dit soort dagen nodig om mensen te laten weten dat ze er toe doen.

Reacties zijn gesloten.