FC Zwolle komt goed weg met weer een driepunter!

|   Laatste wijziging

Zwolle – Vrijdagavond was het voor de FC Zwolle-supporters weer een zeer plezierig begin van het weekend. Hun cluppie pakte weer de zoveelste driepunter van de laatste weken. Hoewel het er in het begin van de competitie niet naar uitzag, hebben de Zwollenaren zich in een snel tempo, met 15 punten uit 10 wedstrijden gevestigd tussen de subtoppers van de Jupiler League. De lift naar het linkerrijtje is geslaagd.

fc_zwolle_mvv_8994_470.jpg
1 – 0 door Ruud Kras …

In een niet al te beste wedstrijd waren de Zwollenaren de meerdere van het Maastrichtse MVV. Het kwakkelende team van trainer Fuat Capa, slaagde er niet in de ploeg van Jan Everse pootje te lichten.Trainer Capa miste in deze wedstrijd een aantal spelers, waaronder de aanvoerder Ole Tobiassen, Brian Linssen en Ebrima Sillah. FC Zwolle daarentegen moest Danny Schreurs, Dominggus Lim-Duan, Gieljan Tissingh en Erik Wisse wegens blessures missen. Ook zat Arne Slot, de grote aanwinst van de FC dit seizoen, terugkomend van een blessure, op de bank. Wel viel de Bergentheimer in de 81e minuut in en mocht meteen meegenieten van de winnende treffer van de FC.

fc_zwolle_mvv_8948_470.jpg
Hands!!!!!!!!!
fc_zwolle_mvv_9036_470.jpg

fc_zwolle_mvv_9174_470.jpg
De ingevallen Erik Bakker slingert zich langs de MVV-defensie …

De eerste helft was de mindere van de twee. In een gelijkopgaande eerste 25 minuten waren er aan beide kanten weinig kansen voor de openingstreffer. Vanaf de 25e minuut was het MVV dat FC Zwolle redelijk onder druk wist te zetten. Het was dan ook aan de Diederik Boer van de blauw-witten te danken dat MVV geen, op dat moment naar het aantal kansen gekeken, verdiende voorspong nam. Met katachtige reacties was hij de grote winnaar in deze hectische minuten. Toch was het FC Zwolle dat uit een corner in de 35e minuut door Ruud Kras de 1-0 op het scorebord bracht. Een stand waarmee beide ploegen de kleedkamer opzochten.

fc_zwolle_mvv_9004_470.jpg
Vreugde en teleurstelling dicht bij elkaar …

In een, in het begin miezerige, tweede helft van hetzelfde laken een pak. FC Zwolle liet zich in het eerste kwartier weer gewillig onder druk zetten van de rode brigade, waardoor weer Diederik Boer in de 52e minuut bij een grote kans van MVV de reddende engel was. In de 55e minuut werd Said Bakkati gewisseld voor het FC Zwolle talent Niek Vossebelt. Ook hij kon het tij niet direct keren. Tot overmaat van ramp maakte keeper Diederik Boer in de 62e minuut een overtreding binnen de beruchte lijnen, waardoor MVV een penalty mocht nemen. De geroutineerde Philipp Haastrup ging resoluut achter de bal staan, maar vond een zeer gekrenkte Boer op zijn pad die de goede hoek voorzag en de bal tot corner kon stompen. Deze corner was de aanleiding tot de 1-1 door MVV. Waar iedereen de bal mistte, was het toch Haastrup die hiervan profiteerde en alsnog Boer de bal uit het net liet halen.

fc_zwolle_mvv_9062_470.jpg

Het leek wel of FC Zwolle deze tegentreffer nodig had, want direct na de aftrap werd er druk gezet en kwamen er mooie kansen voor het doel van MVV. Eldridge Rojer als ook de man die het vuur een beetje aanstak, Albert van der Haar, misten helaas. Eric Botteghin trok regelmatig mee het middenveld op waardoor de druk nog groter werd. MVV had hier bij regelmaat geen antwoord op. Bij een corner voor de Zwollenaren was het Cees Keizer, die in een stevige botsing met MVV-er Gerard Aafjes, het veld lopend, maar dizzy moest verlaten. Erik Bakker was zijn vervanger. Na de wissel in de 81e minuut waarbij Arne Slot Bram van Polen kwam vervangen, was het in dezelfde minuut weer Ruud Kras, die nogmaals vanuit een corner de Maastrichtenaren voor de tweede keer op achterstand zette, 2-1. Dit was genoeg voor de zoveelste driepunter in korte tijd voor de Zwollenaren. Zo blijkt maar weer, voetbal is voetbal, het hoeft niet altijd goed te zijn om de puntjes binnen te halen.

fc_zwolle_mvv_9118_470.jpg
Albert van der Haar ontwijkt een stevige aanslag op zijn benen …

fc_zwolle_mvv_9135_470.jpg
Kwaliteitstest!!!!

fc_zwolle_mvv_9179_470.jpg
Kopbal Ruud Kras voor de winnende treffer …

fc_zwolle_mvv_9193_470.jpg
Even een klein feestje bij de grootste fans!

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “FC Zwolle komt goed weg met weer een driepunter!”

  1. O, goed weg…nou ja 3 punt is 3 punt en een knappe jongen/meisje die ze nog afpakt. De lijn naar boven verloopt vloeiend.

    Succes mensen!

  2. Het was een heerlijk sfeer, de ME tribune heeft de hele tweede helft van zich laten horen. Zou de KNVB dit ook meenemen in besluitvorming omtrent boetes voor spreekkoren?? Zal wel niet want daar in Zeist hebben ze hun eigen wetgeving en Zwolle is een lekkere melkkoe van ze geworden>:(

  3. @Han,
    Heerlijke jas. Je zult versteld staan straks. Ik heb het niet koud gehad, maar ja je weet het, een echte bikkel hoor je niet! ;D

Reacties zijn gesloten.